Hlavní obsah

V Domažlicích chtějí prohloubit vztahy s partnerskými městy

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažličtí zastupitelé mají i v tomto volebním období několik poradních a iniciativních orgánů. Novinkou je Výbor pro spolupráci s partnerskými městy, jehož úkolem je hledat možnosti aktivnější spolupráce mezi Domažlicemi a partnerskými městy.

Článek

Výbor pro spolupráci s partnerskými městy má 9 členů, kteří byli zvoleni zastupiteli. Přesto, že jde o zcela nový výbor, během několika prvních setkání jeho členové rozhodně nezaháleli.

„Důležité je nejprve zmapovat situaci v našich partnerských městech a podchytit i zájem zájmových organizací, spolků nebo občanských iniciativ. Již jsme byli na setkání se zástupci města Furth im Wald, v dalších týdnech nás čekají jednání ve městech Ludres (Francie) a Furth bei Göttweig (Rakousko),” uvedl předseda výboru Kamil Jindřich.

Co se týká velkých společenských akcí, proběhne v letošním roce v Domažlicích tradiční Turnaj 4 měst spojený s koncertem pěveckých sborů Čerchovan a Cantalud (Ludres). „S kolegy z Furth im Wald začínáme také přemýšlet o podobě oslavy 25 let od podpisu naší partnerské smlouvy, která byla podepsána 20. listopadu 1990,” připomněl Jindřich.

Při prohlubování vztahů s partnerskými městy je důležitý spontánní zájem a přirozená chuť domažlických zájmových skupin spolupracovat s kolegy ze zahraničí. „Rádi bychom proto vytvořili registr všech spolků působících v našem městě, který bude zveřejněn na webových stránkách města, tak jak je tomu například na webu města Furth im Wald, kde jsme se tím nechali inspirovat,” dodal Jindřich. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám