Hlavní obsah

Úschovny Českých drah podražily

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od prvního ledna 2011 se cena za opatrování zavazadel včetně jízdních kol a motocyklů v úschovnách Českých drah zvýšila téměř třikrát, a to zejména pro příležitostné uživatele.

Foto: Martin Tlustý

Úschova jízdních kol na českých nádražích po Novém roce zejména pro příležitostné uživatele podražila.

Článek

Jestliže si chcete po Novém roce dát vaše jízdní kolo do úschovny Českých drah, zaplatíte místo původních 15 nově 40 korun za den úschovy.

Za předplatné na opakované týdenní využití úschovny zaplatíte aktuálně 160 korun.

Měsíční předplatné za opakované využití úschovny, což je relativně nejvýhodnější, činí 350 korun. U měsíčního předplatného při dvaceti pracovních dnech tedy vyjde úschova kola již jen na 17,50 Kč za den, při každodenním využití vychází den úschovy jen na 11,70 Kč za den.

V případě příležitostných uživatelů ve městech se tedy nově spíše vyplatí využít autobusů místní MHD, která je dnes přepraví na nádraží a zpět již za polovinu ceny uložení jízdního kola.

Například v Kralupech stojí dospělého jízdenka MHD v předprodeji osm korun, přímo u řidiče deset korun. Ve srovnání s cenou příležitostné úschovy jízdního kola zde tedy vyjde cesta autobusem na nádraží tam i zpět na polovinu nové ceny úložného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám