Hlavní obsah

Transfúzní přípravky rozváží moderní vozidlo

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je spolehlivější, modernější, a disponuje větší chladicí komorou. Řeč je o zbrusu novém přepravním vozidle Transfúzní služby Šumperk, které zajištuje svoz krve a krevních složek z jednotlivých odběrových středisek a rozvoz hotových transfúzních přípravků do krevních bank zdravotnických zařízení.

Foto: Mgr. Markéta Stržínková

Nové přepravní vozidlo kromě nejmodernější transportní techniky nabízí i praktičtější využití prostoru.

Článek

Transfúzní služba, která je členem skupiny Agel, investovala do obnovy svého vozového parku a stávající dvojici přepravních vozidel doplnila zakoupením nového vozu v ceně 1,5 miliónu korun.  

Nové přepravní vozidlo je Volkswagen Crafter a kromě nejmodernější transportní techniky nabízí i praktičtější využití prostoru. „Vozidlo má celkově vysoce moderní výbavu, je klimatizované - a především je opatřeno rozměrnou chladicí komorou, která je znatelně větší, než u vozů, které jsme využívali doposud. Díky tomu můžeme najednou převážet větší množství transfúzních přípravků,“ uvedla ředitelka Transfúzní služby MUDr. Marie Urbánková.  

Nové vozidlo na Transfúzní službě nahradí starší nevyhovující vůz a spolu s jedním dalším vozidlem zajistí každodenní svoz krve a krevních složek z jednotlivých odběrových středisek a rozvoz hotových transfúzních přípravků do krevních bank zdravotnických zařízení společnosti Agel.

„Nové vozidlo jednoznačně usnadní práci našim zaměstnancům a v mnoha případech zrychlí distribuci krve a krevních složek směrem k potřebným lidem,“ dodala MUDr. Marie Urbánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám