Hlavní obsah

Požár zasáhl dva domy, šest osob včetně dětí skončilo v nemocnici

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za 2,5 miliónu korun způsobil požár rodinného domu v noci ze soboty 25. března na neděli 26. března ve Velkém Ořechově na Zlínsku. Příčinou byla podle vyšetřovatele hasičů závada elektroinstalace v motorovém prostoru vozidla zaparkovaného v průjezdu domu.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

„Na likvidaci požáru se podílelo deset hasičských jednotek. Tři dospělé osoby a tři děti odvezli zdravotníci do nemocnice, protože se nadýchali zplodin hoření. Hasiči stačili uchránit další majetek za půldruhého miliónu korun,“ uvedl Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje.

V sobotu ve 23:48 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o požáru střechy a garáže rodinného domu v centru obce Velký Ořechov na Zlínsku. Jako první na místo požáru dorazili místní dobrovolní hasiči a profesionální hasiči ze stanice Luhačovice. Následně se připojovaly další jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů, které na místo vyslalo operační středisko.

„V době příjezdu prvních jednotek už plameny zasáhly celou střechu a průjezd jednopodlažního domu včetně zaparkovaného vozidla. Požár se šířil na hospodářské přístavby a mezerou mezi střechou a štítovou stěnou i do podkroví sousedního rodinného domu. Vzhledem k rozsahu požáru a počtu nasazených jednotek vyhlásili hasiči v 00:22 hodin druhý stupeň požárního poplachu,“ popsal začátek hasičského zásahu jejich mluvčí.

Část zasahujících hasičů vybavených dýchací technikou vnikla do zasažených objektů a další část hasila ohnivé jazyky na střechách budov zvenku. „V neděli v 01:46 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu a zabránili jeho dalšímu šíření. Hašení znesnadňoval nárazový vítr a v podkroví rodinného domu, na který se požár rozšířil, i hustý kouř a vysoké teplo naakumulované pod střešním pláštěm. K odvětrání objektů hasiči nasadili také přetlakovou ventilaci,“ upřesnil Libor Netopil.

V 04:46 hodin ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru a nasazené jednotky se začaly postupně vracet na své stanice a zbrojnice. Jako dohlídka zůstali na místě události místní dobrovolní hasiči. Střechu zničenou požárem zakryli hasiči provizorně plachtou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám