Hlavní obsah

Na novinářský průkaz pět let hledanému recidivistovi policisté nenaletěli

Novinky, Vratislav Konečný

Od listopadu roku 2008 policisté pátrali po šedesátiletém muži z Olomoucka. Muž je důvodně podezřelý ze spáchání rozsáhlé majetkové trestné činnosti na území celé České republiky a má za sebou bohatou kriminální minulost.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Byl odsouzen již v osmi případech. Hledanému se úspěšně dařilo měnit svoje místo bydliště a vyhýbat se policistům v rámci celé České republiky. Mělnickým kriminalistům se podařilo zjistit, že by se mohl pohybovat na vlakovém nádraží v Čáslavi.

Čáslavští policisté, kriminalisté a strážníci místní městské policie proto 7. února provedli kontrolu vytipovaných vystupujících osob z vlaku, který dále pokračoval směr Havlíčkův Brod, a měli štěstí.

„Strážníci kontrolovali také muže, jehož vzhled nápadně připomínal hledaného. Zpočátku se snažil hlídku oklamat průkazem „reportéra“, kde měl smyšlené údaje o svém jménu a datu narození. Po předvedení na policejní služebnu, kde byly provedeny úkony ke zjištění totožnosti, se potvrdilo, že se skutečně jedná o hledanou osobu. Muž se nakonec sám přiznal,” informovala policejní mluvčí kutnohorské expozitury Policie ČR Vendulka Marečková.

Policisté podezřelého zadrželi a předali kriminalistům z Litoměřic.

Reklama

Výběr článků

Načítám