Hlavní obsah

Koloběžková jízda po Moravskoslezském kraji odstartovala v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třítýdenní zážitková jízda na koloběžkách po Moravskoslezském kraji a evropských projektech začala v úterý 2. června v 16.30 hodin na Slezskoostravském hradě. V první zahřívací etapě Tour de nejkačka doprovodili šestici koloběžkářů osobnosti města a kraje i koloběžkoví nadšenci.

Foto: Josef Zajíc

Tour de nejkačka. Zážitková jízda na koloběžkách. Ostrava 2.6.2015

Článek

V úvodu Zahřívací etapy Tour de nejkačka přivítala všechny zúčastněné, kterých bylo téměř 84, ředitelka Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko Mgr. Kateřina Dostálová.

„Smyslem tour je ukázat lidem, jak je náš kraj hezký a jak za poslední roky rozkvetl díky penězům z EU. Koloběžkáři obhlédnou oblíbené výletní cíle, vyšlapou třeba na Praděd, projedou historickým vláčkem po Osoblaze a navštíví mnoho kulturních památek. Kromě toho otestují cyklostezky v kraji a přiblíží mnohá neokoukaná místa. Svezou se po dráze ostravského letiště, zastaví se u hasičů v Kozlovicích a v Havířově nebo v mateřských školách v Kopřivnici a Vrbně pod Pradědem,” uvedla Dostálová.

Jeden z účastníků Mgr. Michal Sobek představil trasu zahřívací etapy. Před startem účastníkům a jejich strojům požehnal farář Larisch, který také spolu s primátorem města Ostravy Ing. Tomášem Macurou, Mgr. Kateřinou Dostálovou, ředitelkou Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko a ředitelem Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Ing. Tomášem Kotyzou přestřihli startovací pásku a peloton vyjel na trasu.

Ta vedla z hradu okolo řeky Ostravice do Komenského sadů a dále na Bazaly. Devítikilometrová trasa s převýšením 101 m končila v ostravské zoologické zahradě. Komentované prohlídky zahrady se ujal ředitel ZOO Ostrava Petr Čolas.

Po ukončení první zahřívací etapy se šest koloběžkářů připravilo na 2. etapu s názvem Prajzká - 32 km povede z Ostravy do Hlučína a Bolatic.

3. etapa 4. 6. Holandská - 18,4 km + 2,6 km autobusem, Bolatice - Kravaře - Opava, 4. etapa 5. 6. Magisterská - 35,1 km - Opava - Holasovice - Cvilín - Krnov - Ježník, 5. etapa 6. 6. Klikatá - 16,4 km + 51 km úzkokolejkou - Krnov - Město Albrechtice - Třemešná - Osoblaha - Město Albrechtice.

Po volném dni pojedou etapy s názvy: Bolavá, Hvězdná, Pohodová, Vodní, Břidlicová a Vyhlídková. To už bude čas na další odpočinek a budou následovat etapy: Zámecká, Muzejní, Mlýnská, Kulatá, Cučavá, Královská. Po posledním dnu odpočinku jsou tu poslední etapy: Gorolská, Žermanická, Havířovská, Orlí a Bublinková, která vede 26. června zpět do Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám