Hlavní obsah

KnihoTrh ve Zlatém jablku podpořil cestu mladé handicapované atletky na mezinárodní závody

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordních sto padesát knížek se prodalo při prázdninovém charitativním KnihoTrhu, který uspořádal v galerii obchodního centra Zlínský nočník. Jeho výtěžek 3000 Kč společně s poukázkami na nákup ve Zlatém jablku předali koncem minulého týdne organizátoři mladé nadějné atletce Aničce Marcaníkové.

Foto: Kateřina Martykánová
Článek

V pátek 30. června KnihoTrh již po osmé pomáhal potřebným. A už podruhé se tato již tradiční akce konala přímo v prodejní galerii obchodního a zábavního centra Zlaté jablko ve Zlíně. Lidé sem mohli opět přijít nabídnout knihy, které již nepotřebují. Na KnihoTrhu si je potom koupili další čtenáři a část výtěžku byla potom věnována na charitativní účely.

„Rádi umožňujeme organizátorům charitativním projektům konání akcí v našem centru. V tomto případě nás to obzvlášť těší, protože můžeme pomoct na cestě k úspěchům mladé sympatické atletce,“ uvedl ředitel Zlatého jablka Jiří Kratochvíl.

Dvaadvacetiletá handicapovaná atletka Anička Marcaníková, které byl výtěžek prázdninového KnihoTrhu věnovaný, dosahuje skvělých výsledků v hodu diskem a koulí, a to v České republice i na mezinárodní úrovni. Jelikož však tyto soutěže nejsou tak sponzorované jako turnaje zdravých sportovců, musí si veškeré financování zajistit svépomocí.

Pro účast na přeboru je třeba zaplatit mnohdy nemalé startovné a odměnou za vítězství pak je “pouze” medaile, nikoli finanční odměna. Získané prostředky proto přidá právě k uhrazení nákladů na cestu do Portugalska na mezinárodní závody IWAS WORLD GAMES 2017, kam se chystá v prosinci letošního roku.

„Díky atletice Anička poznala pocit úspěchu, kvůli tělesnému a zrakovému postižení je pomalejší a ve škole vždy končila mezi posledními,“ vysvětluje paní Marcaníková, maminka Aničky, a dodává: „Velmi jí vzrostlo sebevědomí, přestala se podceňovat - je z ní veselá, spokojená a společenská slečna.“

Reklama

Výběr článků

Načítám