Hlavní obsah

Joe Muczka Jr. vystavoval v hotelu Mercure Ostrava Center

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 30. ledna od 18.45 hodin proběhla v hotelu Mercure Ostrava Center vernisáž výstavy obrazů děl malíře a kreativního umělce Joe Muczky Jr.

Foto: Josef Zajíc

Joe Muczka Jr. v Ostravě: 30.1.2014

Článek

Vernisáž zahájíl manažer a bratr Joe Muczky Jr., který nastínil program večera a po úvodu vernisáže pozval přítomné do třetího patra hotelu, kde byla jen ten večer vystavena výtvarná díla Joe Muczka Jr.

„Joe Muczka Jr. se narodil v roce 1971 v Opavě. Je tedy krajový rodák. Již od sedmi let se zajímal o výtvarnou a řezbářskou práci svého dědečka. Jeho profesionální kariéra začala v roce 1996 v Německu, kam se v roce 1989 s rodinou odstěhoval,” informoval o autorovi výstavy Petr Kopecký, manažer ze společnosti AuroGenio z Prahy.

Postupně se umělecky vypracoval a o jeho obrazy začal být velký zájem především v Německu a v německy mluvících zemích. Před dvěma lety podepsal výhradní smlouvu se společností AuroGenio.

„Loňský rok byl pro Joe Muczka Jr. velmi významným, protože jako jeden z mála českých výtvarníků a umělců získal Cenu Zlatá Europea, což je evropská cena umění. Zařadil se mezi evropsky známé umělce,” dodal Petr Kopecký.

Další jednorázová výstava Joe Muczky Jr. bude v Kravařích 13. února v Golfovém klubu v podvečerních hodinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám