Hlavní obsah

Hasiči v Ostravě likvidovali dva větší požáry

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesionální i dobrovolní hasiči z Ostravy vyjížděli v pondělí 29. srpna dopoledne ke dvěma požárům. Krátce před sedmou hodinou ranní vyjížděly jednotky hasičů k požáru finského domku v Ostravě-Vítkovicích. O dvě hodiny později vyjížděli hasiči likvidovat požár v jednom z bytů v Ostravě-Výškovicích.

Foto: Tomáš Lach

Požár v jednom z bytů v Ostravě - Výškovicích

Článek

Krátce před sedmou hodinou ráno vyjížděli 29. srpna hasiči k požáru rodinného finského domku do Ostravy-Vítkovic. Na místo dorazilo několik hasičských cisteren a automobilový žebřík z centrální stanice v Zábřehu.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu během několika okamžiků. Jeho úplnou likvidaci však prováděli ještě několik desítek minut. Kromě profesionálních hasičů přijeli na pomoc i jejich dobrovolní kolegové. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena na 100 tisíc korun. Příčina je v šetření.

Zhruba dvě hodiny po nahlášení prvního požáru vyjížděli hasiči znovu. Tentokrát do Ostravy-Výškovic, kde byl nahlášen požár v bytě. Na místo vyjelo i v tomto případě několik cisternových vozů, protiplynový automobil, výšková technika, ale i řídící důstojník. I v tomto případě si požár vyžádal škodu 100 tisíc korun. Naštěstí nebyl při požáru nikdo zraněn. Příčinu požáru šetří vyšetřovatelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám