Hlavní obsah

Habartov ocenil osobnosti roku 2013

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na doporučení komise pro sport a kulturu se rada města Habartova rozhodla již popáté v řadě ohodnotit lidi, kteří upřednostňují aktivní přístup k životu. Svým postojem jsou pozitivním příkladem pro ostatní občany a zároveň také skvěle reprezentují město.

Foto: Aleš Plevka

Plakety a pamětní listy pro oceněné osobnosti

Článek

Ocenění je tradičně předáváno v rámci konání reprezentačního plesu města, kam byli i letos pozváni ti, jež si zde měli tento prestižní titul vychutnat a převzít před zraky asi 120 hostů. Ti se v pátek 14. února sešli ve společenském sále Městského kulturního střediska v Habartově.

Tento rok se podařilo najít vhodné kandidáty ve všech třech kategoriích, jimiž jsou mládež, dospělí a akce roku. Vyhlašování se uskutečnilo okolo deváté hodiny, kdy se mikrofonu chopil místostarosta Habartov Mgr. Aleš Plevka, který jako první k sobě pozval malou slečnu Nelly Pádrovou, která již po několik let patří mezi velké talenty mini a baby tenisu, v jehož rámci sklízí úspěchy napříč celou republikou.

Za uplynulý rok se na turnajích jí podařilo zvítězit celkem ve113 utkáních, což jí přineslo čtyři první, pět druhých a 2 třetí místa vybojovaná na 27 celostátních turnajích. Těmito výkony Nelly skvěle reprezentuje město - přejeme jí, aby třeba jednou dosáhla na podobné úspěchy jako její velký tenisový vzor Petra Kvitová.

Pro druhou plaketu a pamětní list si poté přišel František Kováč, vedoucí místní pionýrské skupiny Desátníka Stanislava Roubala. Této činnosti se věnuje již 25 let a je garantem a duší toho, že desítky habartovských dětí (za ta léta jistě nejméně stovky) tráví smysluplně svůj volný čas. Po čtvrtstoletí obětuje této bohulibé a nezištné práci nemalou porci svého volného času, během nějž vede děti a mládež k tomu, jak se se ctí popasovat s nástrahami života, a být prospěšný nejen sobě, ale i svému okolí.

Akcí roku za uplynuvší rok 2013 byla vyhlášena akce s názvem Pohraničí 1938/2013, kterou uspořádalo občanské sdružení Česká společnost přátel vojenské historie ve spolupráci s občanským sdružením Klub 1938 - Četnická stanice Habartov a dalšími partnery. Za všechny organizátory si přišel převzít ocenění Jiří Převrátil, policista z místního OO PČR a hlavní pořadatel oné velkolepě pojaté rekonstrukce nešťastných událostí z předválečného Československa.

Všichni nositelé titulu Osobnost roku města Habartova převzali z rukou zástupců městské samosprávy originální pamětní plaketu, pamětní list a dárkový koš, nebo dárkový poukaz na nákup sportovních potřeb. Vítanou odměnou byl jistě i uznalý potlesk, jehož se jim všem prostřednictvím přítomných hostů dostalo měrou vrchovatou.

Reklama

Výběr článků

Načítám