Hlavní obsah

Beachvolejbalové hřiště na ostravském Masarykově náměstí už slouží veřejnosti

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně padesát dní před otevřením Olympijského parku Ostrava bylo v rámci akce městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz "Písek v centru" předáno do užívání beachvolejbalové hřiště.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 18.6.2016. Akce " Písek v centru " Slavnostní přestřižení pásky.

Článek

V pátek 17. června v 15.00 hodin slavnostně přestřihli pásku a tím uvedli do života akci Písek v centru starostka městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Ing. Petra Bernfeldová, Ing. Martin Štěpánek, Ph.D., náměstek primátora města Ostravy, který řídí rezort školství, sportu a vzdělanosti, a náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Ing. Ivo Strachoň spolu s Veronikou Říčkovou, tiskovou mluvčí Olympijského parku Ostrava.

„Myšlenka, abychom na Masarykově náměstí zorganizovali letní prázdninovou akci, zrála již delší dobu. Realizovat se podařila díky městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a Centru kultury a vzdělání Ostrava za podpory statutární města Ostrava,” uvedla manažerka produkce projektu Písek v centru Bc. Adina Šimíčková-Bálková.

„Jsme rádi, že se vše podařilo a akci využijí i organizátoři Olympijského parku Ostrava, kteří sportoviště nabídnou lidem po dobu trvání olympiády v Rio de Janiero od 5. do 21. srpna. Hřiště bude otevřeno denně od 9 do 22 hodin,” dodala Bc. Adina Šimíčková-Bálková.

Hřiště je umístěno na velmi vhodném místě na Masarykově náměstí v prostorách, kde se již pravidelně koná akce Vánoční kluziště. Organizátoři připravili pro uživatele šatny, WC a studené sprchy pro umytí nohou. V rozlehlém sportovišti se bude moci hrát kromě beachvolejbalu také kopaná, ragby, vybíjená, tenis, házená a frisbee a další sporty.

Připraveno je i dětské hřiště a odpočinková relaxační zóna. Pro posezení a občerstvení je pro zájemce k dispozici kavárnička Pod šapito, kterou provozuje firma CO KAFE espreso bar.

Hřiště bude předáno v srpnu Olympijskému parku Ostravy, který zde bude mít jedno ze svých stanovišť.

„Olympijský park Ostrava bude rozmístěn do tří atraktivních lokalit, na Černou louku, Masarykovo náměstí a do Loděnice u Hradní lávky. Program bude pestrý. Zájemci si budou moci v průběhu dnů od 5. do 21. srpna užít atletiku, míčové sporty, gymnastiku, vodní disciplíny, brusle, koloběžky, kola, streetball, golf, bojové sporty, stolní tenis a další sporty,” informovala Veronika Říčková, tisková mluvčí Olympijského parku Ostrava.

„Organizátoři nezapomněli ani na fanouškovské zóny, v nichž budou příchozí moci sledovat zápolení českých olympioniků na velkých LCD obrazovkách,” dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám