Hlavní obsah

Vánoce v opulentním eklektickém stylu mohou mít i psychedelické prvky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti, kteří chtějí, aby byly letošní Vánoce z designového hlediska opravdu nezapomenutelné, mohou vsadit na dekorace v opulentním a svérázném eklektickém stylu. Je jim vlastní určitá nabubřelost, přezdobenost a dekorativnost, která je rozhodně nepřehlédnutelná. Kdy jindy si užít svobodu v dekorování než právě o svátcích.

Foto: Ink & Drop,Ella James, Ella James

Interiérové dekorace mohou být i lehce fantaskní a v jistém ohledu přehnané.

Článek

Pokud si chcete vyzdobit vánoční interiér opravdu hodně slavnostně a nepřehlédnutelně, pak rozhodně nezapomeňte na záplavu osvětlení. Tentokrát platí, že více je více. Nemusíte se bát, že to s výzdobou přeženete, protože u eklektického stylu, který je svým způsobem výjimečný, originální, netypický a nekonvenční, je to naopak žádoucí.

Foto: Lights4fun

Čím více světel, tím lépe.

Eklektický styl je typický předně tím, že není běžný. Naopak vybočuje z kolejí a rozhodně není nudný. Kreativitě se v něm meze nekladou a vánoční interiéry, které jsou v něm zařízené, působí velkolepě, trochu chaoticky a nezapomenutelně.

Foto: Idyll Home

Nezapomeňte na výraznější metalické girlandy.

Pro tento styl je typické prolínání různých prvků a umožňuje kombinovat i zdánlivě nekombinovatelné. Vánoční dekorace tak mohou být trochu v retro secesním duchu, ale zároveň klasické s prvky boho stylu. Vánoční věnec můžete mít klidně z pavích per nebo pestrých umělých květin dekorovaných zlatými i stříbrnými flitry.

Foto: Ella James ,We Love Seasons, Melody Maison

Rozhodně by neměly chybět zlaté dekorace různého druhu.

Na barevnou uměřenost zapomeňte a volte dekorace, které jsou výrazné a nepřehlédnutelné. Z materiálů se hodí bezesporu honosnější textilie, jako je samet nebo lesklý satén. Ty dodají interiéru punc luxusu a noblesnosti.

Foto: Claire Louise, Annabel James

Nebojte se mixování barev a motivů.

V eklektickém stylu se nebojte experimentovat a uplatnit i prvky, které by v jiných stylech působily nepatřičně. Můžete také kombinovat zdánlivě neladící odstíny a sáhnout po hodně metalických a výrazných barvách s holografickým nebo perleťovým nádechem.

Anketa

Jste příznivci eklektického stylu?
Ano, je mi to blízké!
24 %
Docela ano.
6 %
Já ho neznám.
20 %
Moc ne.
16 %
Ne, to je mi zcela cizí.
34 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 150 čtenářů.

Vánoční dekorace imitující led a sníh vnesou do interiéru tu pravou zimní atmosféru

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Vánoční dekorace, Vánoční osvětlení, Vánoční svícny

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám