Hlavní obsah

Miroslav Žbirka na Vánoce olovo neleje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Miroslav Žbirka (56) je postaven před těžké dilema. Vánoční svátky by chtěl oslavit v co největší pohodě se svou rodinou a nemůže se rozhodnout kde.

Článek

"Zvažujeme s manželkou, kam odjedeme na oslavy, a máme na výběr mezi Londýnem a Vysokými Tatrami.

V Londýně bych měl absolutní klid bez kytary a piána, kdežto v Tatrách by mě asi nutili, abych jim na Silvestra zahrál. Chceme totiž být mimo domov až do Nového roku. Zřejmě to dopadne tak, že Vánoce oslavíme klasicky v Praze a až druhý den se rozhodneme, kam odjet. Osobně preferuji Londýn, ale netuším, jak se rozhodne rodinná rada," svěřil se Miroslav Žbirka.

"Při oslavách se u nás nic zvláštního neděje a všechno probíhá v obvyklém duchu: slavnostní večeře, dárky, pohoda a klid. To je asi nejlepší způsob a naprosto nám všem vyhovuje," dodal.

Na Štědrý den zlikvidoval stromeček

Zpěvák dodnes vzpomíná na oslavy Vánoc v dětství. Několikrát totiž došlo k dramatickým událostem, které sváteční večer narušily.

"Maximálně kuriózní situace jsem na Vánoce nikdy nezažil. Dobře si ale vzpomínám na pozdvižení, když jsem jako malý kluk prošel okolo čerstvě nazdobeného stromečku, a ten se na mě zřítil. Pochopitelně to na mě svedli a proběhla malá, zcela nesváteční mela. Dnes na to ovšem vzpomínám s nostalgií, neboť u nás probíhají Vánoce v naprostém klidu," řekl zpěvák s úsměvem.

Reklama

Související témata:

Související články

Jan Přeučil: Vánoce nejsou o velkých darech

"Svátky vánoční jsou nesmírně krásnou a intimní tradicí. Každý člověk si najde svůj vlastní způsob, jak je slavit, a myslím, že je to tak dobře. Rozhodně...

Míša Dolinová bude o Vánocích hřešit

Herečka a moderátorka Míša Dolinová (43) má za sebou rozvodové řízení. Letošní Vánoce bude s největší pravděpodobností slavit spolu s dcerami Julinkou (9)...

Výběr článků

Načítám