Hlavní obsah

Jan Přeučil: Vánoce nejsou o velkých darech

"Svátky vánoční jsou nesmírně krásnou a intimní tradicí. Každý člověk si najde svůj vlastní způsob, jak je slavit, a myslím, že je to tak dobře. Rozhodně by ovšem neměly být o zbytečně velkých drahých darech a o jídle. Jejich pravým posláním je umět obejmout se, pohladit a udělat si radost," tvrdí herec a pedagog Jan Přeučil (71).

Foto: Václav Jirsa, Právo

Jan a Eva Přeučilovi si přes svátky odskočí do Bratislavy, aby nasáli vůni slovenských Vánoc.

Článek

Rodina Jana Přeučila věnuje oslavám Vánoc velkou pozornost a dodržuje řadu vlastních tradic. Se svojí manželkou, herečkou Evou Hruškovou (56), nepřipravují pro maximální pracovní vytížení oslavy doma.

"Máme před Vánoci obrovské množství představení pro děti, a tak se vždy odebereme s celou rodinou do francouzské restaurace na vánoční brunch. Poté jdeme na procházku Prahou. Mezi svátky si letos s Evou uděláme drobný výlet do Bratislavy, abychom nasáli vůně slovenských Vánoc," svěřuje se herec.

S manželkou má k Vánocům jedno hlavní přání: „Abychom se na sebe stále usmívali a abychom byli zdraví. Na vánoční dárky si moc nepotrpíme, neboť si je dáváme po celý rok a nesoustředíme se pouze na tuto dobu. O půlnoci si pak na závěr Štědrého večera zapálíme svíčku a společně vzpomínáme na naše drahé, kteří už mezi námi nejsou," dodává Jan Přeučil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám