Hlavní obsah

Bára Štěpánová věří, že Ježíšek má křídla

Moderátorka a herečka Bára Štěpánová (48) má slabost pro staré vánoční ozdoby, jesličky a letité vánoční pohlednice. „Santa Claus k nám nesmí, Děda Mráz, tak ten už vůbec ne, jedině Ježíšek,“ říká rezolutně.

Článek

A hned si vybavuje vzpomínku z dětství, které svým způsobem věří dodnes. „My jsme bydleli v takovém starém bytě a měli jsme tam velké prosklené dveře. A vzpomínám si, jak jsem v nich jednou uviděla nějaký odraz, hned jsem vykřikla: ´Já vidím Ježíška!´ Byla jsem přesvědčená, že to bylo jeho křídlo. Nevím, jak jsem na to přišla, že Ježíšek má křídla, ale do smrti na ten pocit nezapomenu,“ vzpomíná s úsměvem.

Bára se letos potají provdala za svého dlouholetého přítele, muzikanta Miroslava Barabáše (46). Vánoční rituály u nich doma to ale nijak neovlivní. Menu bude klasické, typicky české, pravý stromek se starými ozdobami a pod ním dárky.

Blbé dárky u nás nedostáváme

„Já jsem velmi vděčný objekt pro dávání dárků. Zhruba měsíc před Vánocemi píši Ježíškovi dlouhý seznam věcí, které bych si přála. Vždycky ho ale uzavřu větou, že nemusí kupovat všechno,“ přiznala Bára Štěpánová.

Psát Ježíškovi je podle ní velmi praktické. Vyhne se alespoň tomu, že bude muset předstírat radost nad nějakým nevhodným dárkem.

„Někdy se stane, že dostanu něco, co se mi nelíbí, nebo co nám nevyhovuje. Máme už vžitý a zaběhnutý styl, ale to neznamená, že takovou věc vyhodím. Třeba se někomu bude líbit, tak ji pošlu dál. Nějaké vysloveně ´blbé´ dárky, to musím říct, u nás nedostáváme,“ tvrdí Štěpánová.

Bára sama dárky kupuje moc ráda. Pro dceru prý je to dost snadné, parfém, kosmetika nebo poukázka na oblečení mladou dívku vždycky potěší. Nejhorší prý ale je vymyslet zajímavý a kreativní dárek pro muže.

„On raději tvrdošíjně říká, že nic nechce. Prý abych mu kupovala šálu, kterou stejně nebude nosit, nebo ponožky, tak si to mám radši odpustit. Trumpetu mu nekoupím, muziku si kupuje taky sám. Je to fakt strašné, možná, že mu ale koupím nějakou pěknou luxusní tabatěrku. Bohužel, má jediný zlozvyk, pořád ještě kouří,“ uzavírá Bára Štěpánová.

Reklama

Výběr článků

Načítám