Hlavní obsah

Je to dům, nebo skutečná perníková chaloupka? Milovnice Vánoc si nemohla pomoci a už má nazdobeno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člověk by si skoro myslel, že v anglickém Exeteru Vánoce už začaly. Soudě tak alespoň podle výzdoby, kterou už má pro letošní svátky připravenou Carmen Croxallová. Dva týdny strávila tím, že polovinu svého domu proměnila ve vánočně laděnou perníkovou chaloupku.

Milovnice Vánoc proměnila svůj dům v perníkovou chaloupkuVideo: AP

 
Článek

Dům v Exeteru, v Devonu, ve kterém bydlí 34letá Carmen Croxallová, je už v sousedství dobře známý. Za posledních 18 měsíců svůj vzhled změnil už několikrát. Žena to má dobře vymyšlené.

Vlastní totiž obchod s rekvizitami, a tak má ke stylovým dekoracím hodně blízko. V rámci letošní vánoční výzdoby proměnila polovinu řadového domu v perníkovou chaloupku. A jak Carmen pro agenturu SWNS upozorňuje, zhruba 70 procent veškeré výzdoby je z recyklovaných materiálů.

Prohlédněte si dům s tradičně nejlepší halloweenskou výzdobou

Tipy a trendy

Perníkové zdivo je vyrobeno z voděodolných MDF desek, čokoládové bonbony jsou ve skutečnosti krabice od mléka obalené celofánem. Tyčinky lízátek jsou z odřezků a staré drenážní trubky, růžová poleva je zbytek látek z minulého projektu. Lentilky jsou pak recyklované obrázky míčků, opět zbytek z předchozí výzdoby.

Foto: AP

Na 70 procent výzdoby je z recyklovaného materiálu.

Foto: AP

Novinkou letošního roku jsou sušenkové lemy oken a perníčky.

Novinkou letošní vánoční dekorace domu jsou ovšem okenní rámy ze sušenek, želatinové bonbony a perníčky.

Carmen dokončila výzdobu svého domu o uplynulém víkendu. A jako by ji příroda chtěla upozornit, že se možná s časem pro vánoční dekorace poněkud ukvapila, hned její dílo podrobila první zátěžové zkoušce v podobě deště. Zdá se, že všechny krášlicí prvky obstály bez chybičky.

Vánoční výzdoba zahrady inspirovaná deskovou hrou vypadá velkolepě

Bydlení

Nepochybně i proto je Carmen přesvědčená, že perníková chaloupka je zatím její nejlepší kreací, jíž se na svém příbytku dopustila.

Anketa

Už jste také začali s vánoční výzdobou svého domova?
Ne, vždyť je na to ještě brzy.
54,4 %
S výzdobou ještě ne, ale už si promýšlíme, kam co letos dáme.
12,1 %
Ano, už pomalu začínáme.
7,9 %
My nikdy dům nezdobíme a letos to nebude jinak.
25,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3118 čtenářů.
Foto: AP

Milovnice Vánoc Carmen Croxallová

Vánoční přehlídka čtenářů – hledáme symbol Vánoc

V každé rodině symbolizuje Vánoce něco jiného. Někde vytáhnou ze skříně po generace uchovávaný betlém, tu vyzdobí okna, jinde zase zavěsí na dveře věnec s chvojím. Co je symbolem Vánoc u vás? Co musíte nachystat, abyste si mohli říci: „Tak, a jsou tu zase Vánoce.“ Podělte se o kousek své sváteční atmosféry v naší tradiční vánoční přehlídce!

Snímky s krátkým popisem a údajem, odkud pocházíte, zasílejte na náš e-mail: bydleni@novinky.cz.

Mimoni, E.T. mimozemšťan i Boris Johnson, to vše bylo vidět v zahradách jediné vesnice v rámci přehlídky strašáků

Zahrada

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám