Hlavní obsah

Prohlédněte si dům s tradičně nejlepší halloweenskou výzdobou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se zrovna nacházíte v americkém New Yorku a máte rádi Halloween, je dům na rohu Albemarle Road a Argyle Road místem, které zkrátka nesmíte během své návštěvy města vynechat. Jeho halloweenská výzdoba se stala už pověstnou, a tak není divu, že tento dům se rok od roku těší větší a větší pozornosti lidí. Prohlédněte si záběry ukazující, jak vypadá letos.

Nejlepší halloweensky nazdobený dům v New Yorku je zpětVideo: Reuters

 
Článek

Své kouzlo má dům postavený ve stylu královny Anny už sám o sobě. Stojí na rohovém pozemku, čehož jeho autoři využili a právě do příslušného rohu půdorysu umístili nejenom kruhovou věž, ale na úrovni země ji ještě lemovali verandou. Do stran pak dům vyhlíží štíty, na jeho fasádách v šedé barvě lze objevit arkýřová okna. Střechy pokrývá tradiční břidlice.

Právě onen napůl pohádkový vzhled domu a zároveň umírněná šedá barva jsou pozadím jako stvořeným pro halloweenskou výzdobu, která si zakládá na strašidelných a zároveň i poněkud pitoreskních výjevech.

Prohlédněte si ulici, kde si Halloween umí opravdu užít

Tipy a trendy

Zmiňovaná věž s verandou je proto logicky místem, kam se výzdoba soustřeďuje každým rokem nejvíce. Letos majitelé domu, jimiž jsou dle webu NY Post oceňovaný dramatik David Lindsay-Abaire a jeho žena, vytvořili iluzi, že po věži (a nejen po ní) „stékají“ kostlivci. Ti jsou proto rozvěšení po jejích zdech a zavěšení z oken.

Samotná veranda je pak přeplněná strašidly všeho druhu. Hlavní úlohu mezi nimi hrají nezbytní klauni, kteří se svými grimasami imitujícími smích působí na mnoho lidí děsivě. Cedule nabízející „objetí zdarma“ to pak rozhodně nevylepšuje…

Anketa

Kdybyste byli o Halloweenu v New Yorku, zašli byste se na dům podívat?
Ano, určitě!
51,1 %
Kdybychom měli cestu někam poblíž, proč ne.
17,2 %
Asi spíš ne.
4,7 %
Ne, nevidím k tomu důvod.
27 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 577 čtenářů.

Nechybějí zde ale samozřejmě ani čarodějnice, skřítkové, rakve s umrlci nebo duchové.

To, čím se ale výzdoba tohoto domu v Brooklynu liší od té běžnější, je, že spousta ze strašidelných postav v životní velikosti je animovaná a tak se různě hýbou.

Z dálky tak má kolemjdoucí dojem, že jde o obyvatele domu, kteří sledují dění na ulici a dost možná zvažují, zda se do něj nezamíchají.

Jestliže přes den tento dům vypadá především zábavně, za večera a v noci, kdy jej osvětlují desítky žároviček, se dojem už blíží spíše hororovému výjevu. Inu, smysl pro drama majitelé zjevně nezapřou a místním i návštěvníkům „Velkého jablka“ tím dělají každoročně radost.

Reklama

Související články

Halloweenská strašidýlka z říše rostlin

Každý měsíc má své znamení. To říjnové hýří barvami, voní po dýních a zavání lehce strašidelnou atmosférou. Halloween je jeho zlatým hřebem. Oslavte ho stylově...

Výběr článků

Načítám