Hlavní obsah

Inspirace na dárky pro děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce jsou především svátky dětí. Vidět šťastné dítě u vánočního stromku je asi snem každého rodiče či prarodiče. Samozřejmě Vánoce by měly být i o tradicích a křesťanství, nicméně úplně bez dárků by to asi také nešlo.

Foto: Profimedia.cz

Děti milují překvapení.

Článek

Výběr dárků dnes není nic jednoduchého. Obrovské možnosti v sobě skrývají větší nerozhodnost a také obavy, zda dárek dítě opravdu potěší. Vždy je tak lepší sázet na samotné přání dítěte.

Častou chybou dospělých bývá to, že kupují dárky, které se líbí jim, a nedívají se na ně dětskýma očima. Mnohdy tak sázejí na věci, které jsou příliš náročné a neodpovídají vývojové úrovni dětí. Proto například téměř dokonalý dron udělá větší radost tatínkovi než malému předškolákovi, který je hračkou sice zprvu nadšený, ale již nezvládne ovládání a rozhodně nedokáže pochopit, proč by měl být opatrný, aby se dron hned nerozbil.

Čím je dítě menší, tím barevnější hračky má v oblibě. Zároveň je ale důležité, aby hračka nabízela i zvuky, hýbala se, umožňovala manipulaci, případně byla měkká na dotek. Už i batole ocení hýbající se barevné obrázky – sice nemusí rozumět ději, nezná jednotlivé předměty, přesto je se zájmem sleduje.

Pravidlo čtyř dárků aneb Jak o Vánocích ubrat na konzumu a podpořit zdravý vývoj dítěte

Vánoce

Ve starším předškolním věku by na řadu měly přicházet náročnější stavebnice či skládačky puzzle i zjednodušené deskové hry.

U starších dětí už začnou rozhodovat jejich zájmy, s čím si rády hrají, co nejraději sledují v televizi, jakou knížku si prohlížejí, jaké dělají sporty či jiné koníčky apod.

Je velká škoda, že se mnozí rodiče brání technickým hračkám. Ty totiž pomáhají dětem v rozvoji digitálních dovedností a informatického myšlení. Děti se naučí, jak vlastně fungují aplikace či jak se ovládají roboti, aby plnili jejich příkazy.

Pro inspiraci jsme pro vás připravili hned několik tipů.

Foto: Atrix Design s. r. o.
Více

Originální česká stavebnice Cihličky pro dětičky je oblíbený dárek pro děti od tří do osmi let. Z velkých lehkých kostek malí stavitelé snadno postaví hrad, dům, věž, pyramidu, bunkr, auta, lodě, bludiště, zvířátka... nebo si zařídí kavárničku, kuchyňku či prodejní stánek. Cihlicky-pro-deticky.cz, 1590 Kč, doprava je zdarma.Foto: Atrix Design s. r. o.

Komerční sdělení

Foto: archív firem

Dino rychlá karetní hra Gump: Jsme dvojka, hráči se v ní snaží dostat k sobě všechny dobré lidi a zvířata, tak aby nikdo nebyl sám, 279 Kč. Igráček zedník – figurka s kolečkem a nářadím, 155 Kč. Abeceda a čísla - vzdělávací soubor her, efko, 399 Kč. Hra Detektiv Kočička, deduktivní hra, v níž hráče detektiv kočka přizve k vyšetřování šesti záhadných případů, mojedino.cz, 599 Kč. Dřevěná stavebnice město, bino-drevenehracky.cz 470 Kč. Legendární plastová Tatra 148 od Dino má nosnost až 100 kilogramů, 849 Kč.

Foto: 4Leaders
Více

Velká kreativní sada na obkreslování pobaví, rozvine fantazii a podpoří rozvoj jemné motoriky. Uvnitř najdete více než 50 motivů dřevěných vnějších i vnitřních šablon, barevné fixy a další kreslicí potřeby. Koupíte na e-shopu Darky.cz za 289 Kč.Foto: 4Leaders

Komerční sdělení

Foto: archív firem

Lego Creator 3v1 Roztomilí pejsci, 699 Kč. Merkur Dvouplošník 051, 389 Kč. Traktor s gumovými koly a vlekem, bino-drevenehracky.cz, 675 Kč. Lego Friends Autumn a její koňská stáj, 1559 Kč. Lego Ninjago Sora a její transformační motorobot, 1199 Kč. Stavebnice Seva Stavíme bungalov, 949 Kč.

.

Foto: Gabrakom
Více

Zábavný dron, který se vždy vrací. Technologicky vyspělý dron, který se po vyhození sám vrátí. Létá do všech stran, během letu přerušovaně blikají barevné LED diody. Děti i dospělí si jej zamilují. K dostání na rodinny-nakup.cz.Foto: Gabrakom

Komerční sdělení

Foto: archív firem

AFTONSPARV Role papíru na vybarvování, vesmír, 10 m, Ikea, 149 Kč. PILOT FriXion Family Bullet Journal, 9ks, 359 Kč. Metalické voskovky (6ks), Kidtown, 269 Kč. PILOT Pintor akrylová sada DIY KIT, přívěsky na klíče, 216 Kč. Albi Památník – Holčička, 99 Kč. Kvído – Kreslicí LCD tabulka, 249 Kč. Ikea MÅLA, Malířský stojan, měkké dřevo, 699 Kč.

Krabice od bot opět zpříjemní Vánoce dětem ohroženým chudobou

Vánoce
Foto: Rcobchod.cz
Více

Supersilný auťák si děti okamžitě zamilují. Vyřádit se s ním mohou klidně i v bahně, sněhu nebo kalužích – model je voděodolný. A díky dvěma akumulátorům vydrží jezdit celých 90 minut. A co je na tom nejlepší? Zabaví nejen děti, ale i tatínky. Model MZ-Climb PRO pořídíte za 1988 Kč.Foto: Rcobchod.cz

Komerční sdělení

Foto: archív firem

Auto s plošinou na setrvačník, se světlem a zvukem, na baterie, z české kolekce City Collection, 350 Kč. BrainBox – fotbal (postřehová a vědomostní hra), 399 Kč; Albi Modrý šicí stroj – kvalitní stroj, na kterém se děti naučí šít, 1999 Kč. Průzkumnický kufřík pro malé dobrodruhy, agatinsvet.cz, 799 Kč. Meteorologická stanice 4 m, agatinsvet.cz, 399 Kč. Vláček stavějící domino – houká, cinká a staví domino kostičky, 299 Kč.

Foto: 4Home
Více

Zaručený hit letošních Vánoc (nejen) pro děti. Beránková deka z mikrovlákna je jemná, měkoučká, krásně hřejivá a veselý motiv dinosaurů navíc ve tmě svítí! Zachumlejte se do hřejivé deky a užijte si zimní dny v dokonalém pohodlí. Originální dárek pro všechny zmrzlíky koupíte na 4home.cz za 549 Kč.Foto: 4Home

Komerční sdělení

Foto: archív firem

BrushArt KIDS Princess jewellery box šperkovnice pro děti, Notino, 520 Kč. Albi Modrý hřejivý polštář – Me to You, 499 Kč; Lush set koupelových bomb Star Bright, 650 Kč. BrushArt KIDS Little princess sponky do vlasů, Notino, 89 Kč. Dtangler Unicorn kartáč na vlasy pro děti, 180 Kč. Kneipp Little Bath Surprise dárková sada do koupele, 139 Kč. Oral-B Star Wars elektrický zubní kartáček + cestovní pouzdro, Hebe, 980 Kč.

Foto: archív firem

Bambusové Tričko Classic švestkově modré, jemný až hebký materiál nekouše ani se nelepí na neposedné a věčně upocené dětské tělíčko, bambutik.cz, 440 Kč. Perly Dětská badmintonová sada BR 100, Decathlon, 339 Kč. Sáně Neon grip mystic, Bambule, 779 Kč. Pongori sada na stolní tenis Rollnet 2 pálky a 2 míčky, Decathlon, 449 Kč. Dívčí batoh Nike Brasilia JDI, 850 Kč. Souprava Adidas x Marvel Spider-Man, 1399 Kč.

Foto: archív firem

Mnohokluk 2: Záchranná výprava, Lucie Hlavinková, 239 Kč. Traktor ZETOR SOLO modrý – kovové disky kol, plně funkční kovový traktor, Kovap, 1350 Kč. Batman film interaktivní motorka s figurkou 30 cm, Bambule, 1599 Kč. Enola Holmesová – Případ pohřešovaného markýze (komiks), Nancy Springerová, 299 Kč. Rychlé šípy – sešit 5, Jaroslav Foglar, Slavomil Janov, 299 Kč. Fantastické příběhy Čtyřlístku 2022 – 22. velká kniha, 515 Kč. Harry Potter: Kouzelnický almanach, albatrosmedia.cz, 665 Kč.

Inspirace na dárky do 250 Kč

Vánoce

Deskové hry podporují činnost mozku i pozitivně působí na psychiku. Tipy, které budou bavit děti i dospělé

Vánoce

Reklama

Související témata:
Dárky pro děti

Výběr článků

Načítám