Hlavní obsah

Krabice od bot opět zpříjemní Vánoce dětem ohroženým chudobou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diakonie ČCE opět spustila tradiční sbírku vánočních dárků pro děti Krabice od bot. Až do 5. prosince budou moci dárci přinášet své vánočně zabalené krabice s dárky do sběrných míst po celém Česku.

Foto: Diakonie ČCE / Michal Turek

Krabice od bot potěší tisíce dětí z celé republiky.

Článek

Dle nejnovější zprávy Evropské sítě proti chudobě a sociálnímu vyloučení žijí v Česku těsně nad hranicí chudoby asi dva miliony lidí, pod touto hranicí je jich zhruba milion. Třetina domácností se po zaplacení všech nákladů octne na nule či pod ní. Oproti datům před několika lety je to zhoršení o více než deset procentních bodů.

Bohužel tak i letos přibylo rodin, které si kvůli tíživé situaci nemohou dovolit ani skromnou vánoční nadílku.

Sbírka Krabice od bot

Anonymní seznam přání dívek a chlapců naleznete na stránkách krabiceodbot.cz, kde si lze dané přání zarezervovat a následně od 20. listopadu do 5. prosince donést na konkrétní sběrné místo.

O převzetí dárků, jejich třídění a doručení do rodin ohrožených chudobou, ubytoven, azylových domů se postará na 800 dobrovolníků z celé země.

Pokud si nebudete vědět rady, co přesně do krabice zabalit, pak na webu sbírky naleznete i užitečná doporučení, kterými se při náplni krabic řídit.

Krabice online po celý rok

Kromě vánoční sbírky je možné přispívat kdykoliv finančním darem do sbírky Krabice online. V roce 2022 se tak podařilo vybrat celkem 4,3 milionu korun na dlouhodobou pomoc dětem ohroženým chudobou, například na doučování, terapie nebo podporu rodinám z azylových domů.

Rozzářený londýnský West End láká milovníky vánoční atmosféry nejen k nákupům

Vánoce

Pravda o Ježíškovi aneb Kdy je lepší dítěti přestat lhát

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám