Hlavní obsah

5 tipů na dárky pro milovníky hudby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudba je pro spoustu lidí neodmyslitelnou součástí každého dne. Poslouchat ji můžeme na profesionálních hi-fi věžích, stolních počítačích, noteboocích i tabletech. Zabalit si oblíbené songy můžeme snadno i na cesty díky chytrým telefonům a MP3 přehrávačům. Co nadělit hudebním fajnšmekrům pod stromek? Radost jistě udělají kvalitní sluchátka i mobilní reproduktory.

Foto: archív výrobce

Mikrofon a sluchátka od SteelSeries

Článek

Sencor Sirius 2 Maxi – na velikosti záleží

Společnost Sencor nabízí v rámci řady Sirius 2 hned několik bluetooth reproduktorů. Jak už samotný název napovídá, model Maxi je z nich největší. Válcovitý tvar se tyčí až do délky 22,7 cm. Počítat musíte také s tím, že nejde o žádného drobečka, váží 1 kg, což je více než některé tablety.

Právě díky své konstituci ale dokáže hrát velmi hlasitě, je tak ideálním doplňkem na nějakou venkovní party. Výkon 30 W ozvučí i větší prostory. V dané cenové kategorii samozřejmě nemůžeme mluvit o kdovíjaké věrnosti reprodukce, přesto je zvukové naladění poměrně povedené, velmi výrazné jsou basy, dobře vyznít ale dovedou i jasné detaily.

Sencor Sirius 2 Maxi se pochlubí navíc voděodolným tělem s krytím IPX7, takže se nemusíte obávat poškození při kontaktu s vodou. Vzít ho s sebou můžete bez obav na pláž, k bazénu nebo dokonce do koupelny, abyste si mohli vychutnat svou oblíbenou píseň opravdu kdekoliv.

Pokud takto robustní zvuk nepotřebujete, můžete vybírat pochopitelně i z levnějších modelů. Například Sencor Sirius 2 Mini má totiž prakticky poloviční cenovku.

  • Cena: 1499 Kč
Foto: archív výrobce

Sencor Sirius 2 Maxi

Vánoční dárky pro technické nadšence

Vánoce

Acoustique Quality M25 – vytříbený zvuk

Na skutečné hudební fajnšmekry cílí česká společnost Acoustique Quality s modelem M25. Již hmotnost těchto stereofonních reproduktorů, přesahující hranici 7 kg, dává tušit, že toto nejsou obyčejné bedýnky za pár stokorun.

Vestavěný zesilovač nabízí výkon až 60 W. Kvalitou reprodukce patří tento aktivní dvoupásmový model k tomu nejlepšímu, co je v dané cenové kategorii možné zakoupit. A to ať už se bavíme o přesnosti zvukového projevu, či probarvenosti jednotlivých pásem.

Na čelním panelu jednoho z reproduktorů je umístěn multifunkční ovladač, kterým se ovládá hlasitost, přepínání vstupů a zapínání přístroje. K dispozici je i dálkový ovladač. Bedny se dají snadno připojit k počítači, ale klidně i k mobilu prostřednictvím bluetooth.

  • Cena: 6490 Kč
Foto: archív výrobce

Acoustique Quality M25

Apple AirPods Pro 2 – s novým konektorem

Při premiéře nových iPhonů 15 jsme se dočkali premiéry nových sluchátek Apple AirPods Pro 2. Rozdíl ve srovnání s předchůdcem je však pouze v konektoru – po vzoru jablečných telefonů dostala sluchátka USB-C konektor.

Druhá generace – ať už je vybavena konektory lightning, či USB-C – disponuje ve srovnání s tou první zcela novým driverem, který by měl produkovat detailnější a čistší zvuk napříč všemi frekvencemi. V odborných recenzích bývají sluchátka často oceňována pro kvalitu zvukové reprodukce.

Chytrý telefon iPhone mimochodem neslouží pouze jako zdroj audia, u sluchátek využijete také jeho kameru, prostřednictvím které zmapujete svoje uši a vytvoříte personalizovaný zvukový profil. Nová sluchátka jsou schopna odfiltrovat dvakrát více ruchů než předchůdce. Nerušeně tak budete moci poslouchat své oblíbené songy i ve velmi hlučných prostředích.

  • Cena: 6790 Kč

Představení sluchátek Apple AirPods Pro (2023)Video: archív výrobce

SteelSeries Alias Pro – pro streamery i on-line hry

Radost můžete pod stromečkem udělat i jedincům, kteří se věnují on-line hrám, streamování, případně se pokoušejí proniknout do světa influencerů na sociálních sítích. Ne nadarmo se říká, že zvuk je důležitější než obraz – zatímco na video v horší kvalitě s dobrým zvukem koukat budete, dobré video se strašným zvukem většina lidí raději rovnou vypne.

Nabídka mikrofonů je velmi široká. Vrchol nabídky od společnosti SteelSeries představuje model Alias Pro, jde o kvalitní XLR mikrofon studiové kvality s předzesilovačem Stream Mixer s 48V phantom napájením, který v praxi poskytuje čistý, vysoce přesný 24bit/48kHz zvuk.

SteelSeries se stal prvním výrobcem, který v oblasti herního příslušenství uvedl letos XLR Stream Mixer předzesilovač umožňující mixování zvuku do jakéhokoli počítače díky dvěma USB portům a podpoře aplikace Sonar.

Pro snadnou správu signálů je Alias Pro vybaven funkcí Drag ‚n‘ Drop Audio Routing, díky níž mohou streameři rozlišit a mixovat až 5 zvukových kanálů a každý individuálně nastavit tak, aby ve výsledku tvořily dokonalý výstup pro publikum.

Ovládací prvky jsou po ruce včetně základní úpravy zvuku, jako je zesílení mikrofonu, ztlumení, ale také lze namapovat další funkce pro mixování a ztlumení konkrétních kanálů a sledovat jejich úrovně na LED indikátoru okolo ovladače měnícího se od zelené přes oranžovou k červené barvě. Další atmosférické RGB podsvícení je ve spodní části stanice.

  • Cena: 8600 Kč
Foto: archív výrobce

SteelSeries Alias Pro

Chytří pomocníci pohlídají dům i kondici

Testy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Sluchátka, Bluetooth reproduktory, Hi-Fi systémy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám