Hlavní obsah

Zmizte! Ještě můžete přežít, vzkázal bojovně Zelenskyj ruským vojákům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj po 14 dnech války poděkoval všem Ukrajincům k odvaze a udržení národní jednoty. Zároveň varoval ruské vojáky, že Ukrajina použije veškerou jejich ukořistěnou techniku, vozidla a zbraně proti nim. A vzkazuje jim, ať odejdou ze země, jestli chtějí přežít.

Projev prezidenta Volodymyra ZelenskéhoVideo: Kancelář prezidenta Ukrajiny

 
Článek

„Naše armáda byla schopna doplnit arzenál svého vybavení díky mnoha trofejím, které jsme si odnesli na bojišti. Pro naši obranu nyní poslouží nepřátelské tanky, obrněná vozidla, munice,” uvedl ukrajinský prezident ve středečním prohlášení k národu.

„Co může být pro okupanty více ponižující? Porazíme nepřítele jejich vlastními zbraněmi, což už ruské jednotky velmi pocítily. Stále více nepřátelských vojáků a velitelů si klade jednoduchou otázku: Proč byli posláni do této země, do této války? A my nemáme odpověď. Kromě jediného slova – smrt,” dodal Zelenskyj.

Ukrajinský prezident následně vyzval příslušníky ruské armády, aby opustili zemi.

„Ještě se můžete zachránit”

„Stále máte šanci přežít. Dva týdny našeho odporu vám ukázaly, že se nevzdáme. Protože tohle je náš domov. To jsou naše rodiny a děti. Budeme bojovat, dokud nezískáme zpět naši zemi a plně neodpovíme na všechny naše zabité lidi. Na zabité děti,” nebral si servítky Zelenskyj.

Nebojím se vás, vzkázal Zelenskyj Rusům a povolal vojáky z misí

Válka na Ukrajině

„Stále můžete být zachráněni, pokud prostě odejdete. Nevěřte svým velitelům, když vám říkají, že na Ukrajině máte ještě šanci. Tady na vás nic nečeká. Jen zajetí, jen smrt. Berete naše životy a my vezmeme ty vaše. A my víme – máme odposlechy – že vaši velitelé už všemu rozumí. Musíme se vrátit k míru. Opusťte naše domovy, jděte domů,” dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám