Hlavní obsah

Nebojím se vás, vzkázal Zelenskyj Rusům a povolal vojáky z misí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolává všechny ukrajinské vojáky ze všech mírových misí ve světě kvůli obraně Ukrajiny před ruskou agresí, oznámil na svém webu list Ukrajinska pravda s odvoláním na zástupce šéfa prezidentské kanceláře, který o Zelenského výnosu informoval. Prezident současně zopakoval, že zůstává v Kyjevě.

Foto: Ukrainian Armed Forces, Reuters

Cvičení ukrajinské armády.

Článek

„Neschovávám se, jsem v Kyjevě a nebojím se,“ řekl Zelenskyj v projevu natočeném na mobilní telefon.

Upozornil, že vynikající vojenští profesionálové, kteří byli posláni na zahraniční mírové mise, jsou nyní potřební pro posílení ukrajinské armády.

Na Ukrajině zabili ruského generálmajora Gerasimova

Válka na Ukrajině

Putinovi podle listu Ukrajinska pravda vzkázal, že Ukrajinci obnoví všechna města, které Rusko zničilo – a to tak, že budou mnohem lepší než všechna ruská města dohromady. Zdůraznil také, že ruská agrese semkla celou Ukrajinu v jediný národ.

„Nebojíme se vězeňských aut a pendreků. Nebojíme se tanků a kulometů. Protože na naší straně je pravda,“ prohlásil. „Víme, že nenávist, kterou nepřítel přinesl spolu s ostřelováním a bombardováním našich měst, tam nezůstane. Nezůstane po ní ani stopa. Po nepříteli nezůstane ani stopa. Všechno znovu postavíme. Uděláme naše města, které okupant zničil, lepší než jakékoliv město v Rusku,“ řekl.

Rusko v noci bombardovalo Sumy

Válka na Ukrajině

Zelenskyj také zdůraznil, že ukrajinská armáda dál hájí své pozice a způsobuje nepříteli citelné ztráty.

Putin prý záložníky nepovolá

Ruský prezident Vladimir Putin ujistil, že bojů na Ukrajině se neúčastní a nebudou účastnit vojáci odvedení k povinné službě v armádě a ani nepovolá do armády záložníky. „Zadané úkoly mohou plnit pouze profesionální armádní příslušníci,“ řekl Putin podle tiskových agentur u příležitosti gratulací ruským ženám k nastávajícímu Mezinárodnímu dni žen.

Reklama

Výběr článků

Načítám