Hlavní obsah

Zelenskyj: Ukrajinci nenechají ostřelování Dněpropetrovské oblasti bez odpovědi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské ozbrojené síly budou reagovat na ruské ostřelovaní obce Marhaněc, při kterém zahynulo 13 lidí a dalších deset bylo zraněno. Ve videoprojevu to ve středu podle agentury Reuters uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Foto: National Police Of Ukraine, Reuters

Následky ostřelování obce Marhaněc

Článek

„Ozbrojené síly Ukrajiny, naše zpravodajské služby a bezpečnostní složky nenechají ruské ostřelování v Dněpropetrovské oblasti bez odpovědi,“ uvedl Zelenskyj. Ukrajina musí podle něj také zvážit, jak ruským invazním silám způsobit co největší škody a zkrátit tím válku. „Měli by o tom přemýšlet všichni, kteří náš stát brání a kteří Ukrajině pomáhají,“ řekl prezident.

Při ruském ostřelování Dněpropetrovské oblasti na středovýchodní Ukrajině zemřelo v noci na středu 13 lidí. V obci Marhaněc, odkud je hlášena většina obětí, bylo podle šéfa oblasti Valentyna Rezničenka při ostřelování poškozeno přes 20 bytových domů, škody utrpěly také dvě školy, nemocnice, kulturní dům a administrativní budovy.

Zlikvidovali jsme další klíčový most, hlásí ukrajinská armáda

Evropa

„Je to další projev ruského teroru, stejně jako útoky na Mykolajiv a Charkov, který zas a znovu dokazuje, že je nutné navýšit vojenskou pomoc Ukrajině,“ řekl Zelenskyj. „Čím silnější budou naše zbraně a čím větší budou mít dosah, tím dřív tato krutá válka skončí,“ dodal.

Rusko na Ukrajinu zaútočilo letos v únoru. Boje na ukrajinském území tak trvají už 168 dní a jejich konec je v nedohlednu. Mírové rozhovory mezi Moskvou a Kyjevem uvázly na mrtvém bodě na konci března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám