Hlavní obsah

Třetí kolo jednání mezi Ukrajinou a Ruskem skončilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk
Aktualizováno

V Bělorusku v pondělí v podvečer po několika hodinách skončilo třetí kolo jednání Ukrajiny a Ruska o ukončení bojů. Podle Kyjeva ale tříhodinové jednání nepřineslo výrazný posun ke zlepšení situace.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinská delegace přiletěla na třetí kolo vyjednávání s Ruskem do BěloruskaVideo: AP

 
Článek

Dílčí pozitivní vývoj nastal pouze ohledně humanitárních koridorů pro evakuaci civilistů, uvedla agentura Reuters.

Vyjednavač Kremlu Vladimir Medinskij řekl, že humanitární koridory by mohly fungovat od úterý. Jednání budou pokračovat.

Delegace Ukrajiny a Ruska se na třetí kolo rozhovorů sjely do Bělověžského pralesa na území Běloruska. Podle tiskových agentur měla jednání začít v 15:00 SEČ.

Poradce ruského prezidenta Vladimir Medinskij, který je vedoucím ruské delegace, tvrdil, že ruská strana je připravena jednat s ukrajinskými představiteli tak dlouho, jak bude potřeba k dosažení dohody.

Čína se hlásí jako zprostředkovatel jednání. Netají náklonnost k Rusku

Válka na Ukrajině

Šlo o třetí pokus obou stran o dosažení dohody, která by ukončila boje na Ukrajině. V prvních dvou kolech rozhovorů se strany dohodly na potřebě humanitárních koridorů pro evakuaci civilistů. V praxi však snaha o zorganizování koridorů zatím selhávala, neboť klid zbraní nebyl dodržován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám