Hlavní obsah

Zabil svou babičku kladivem, za účast v bojích na Ukrajině dostal milost

Novinky, Štěpánka Zenklová

Mezi ruskými vězni naverbovanými do bojů na Ukrajině, kterým již vypršel kontrakt, a dostali proto milost, je i odsouzený vrah vlastní babičky. Dmitrij Karyagin zabil sedmaosmdesátiletou veteránku druhé světové války v lednu 2014 kladivem. V trestanecké kolonii si za to měl odsedět 14,5 roku. Novináři agentury Novosti ho identifikovali na videu, které zveřejnil majitel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin.

Prvním naverbovaným vězňům do Wagnerovy skupiny vypršel kontrakt a vrátili se z Ukrajiny do Ruska.Video: Reuters

 
Článek

V první skupině omilostněných byly podle Wagnerovy skupiny dva tucty bývalých vězňů. Ti byli během své služby placeni, ale nedostávali mzdu v takové výši jako dobrovolníci. Prigožin navštívil vězně 5. ledna, ze setkání zveřejnil video na svém spřízněném webu RIA FAN. Agentura Novosti poté zjistila totožnost některých bojovníků.

Jedním z vězňů na videu je podle agentury Dmitrij Karyagin. V lednu 2014 zabil v Kazani svou 87letou babičku, veteránku druhé světové války. Podle spisu ji muž přemluvil k prodeji bytu za 820 000 rublů, poté ji odvezl do garáže, kde ji udeřil kladivem do hlavy, píše agentura Novosti. Karyagin pak prý řekl příbuzným, že se jeho babička přestěhovala na Ukrajinu. V červnu 2016 soud odsoudil Karyagina na 14,5 roku v trestanecké kolonii, uvedla agentura.

Karyagin podle ní zveřejnil 5. ledna příspěvek na své stránce VKontakte, poprvé po čtyřech letech od svého zatčení. „V Anapě, na rehabilitaci po zranění, 480 metrů k moři, brzy domů,“ napsal.

Prvním vězňům naverbovaným do Wagnerovy skupiny vypršel kontrakt a dostali milost

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám