Hlavní obsah

Zabiju každého. Zločinec zverbovaný k wagnerovcům po návratu z fronty opět vraždil

Za vraždu odsouzený vězeň, který bojoval na frontě za žoldnéřskou Wagnerovou skupinu, po návratu z válečné zóny opět zabíjel. Úřady vyděšeným obyvatelům vrahovy rodné vesnice slíbily, že wagnerovce pošlou zpátky na frontu.

Foto: Profimedia.cz

Wagnerovci na Ukrajině

Článek

Osmadvacetiletý Ivan Rossomachin, odsouzený vězeň, který bojoval na frontě za wagnerovce, byl hned po návratu z fronty obviněn za vraždu ženy, uvedla na svém Twitteru Nexta.

Opilý vyhrožoval

Muž byl již v roce 2020 odsouzen ke 14 letům vězení za vraždu sousedky, která se ho snažila odehnat ze svého pozemku. Poté, co začala válka na Ukrajině, byl naverbován k wagnerovcům s příslibem, že pokud vězni vydrží na ukrajinské frontě bojovat 6 měsíců, budou omilostněni.

Když dostal dovolenou, vrátil se do své rodné vesnice Nový Burets (Kirovská oblast), kde v opilém stavu celý týden chodil se sekerou a vidlemi a vyhrožoval místním obyvatelům smrtí. „Zabiju každého, rozřezám celou vaši rodinu,“ křičel na ně.

Už žádné slabé kusy. Wagnerovci chtějí naverbovat 30 tisíc mužů z posiloven

Válka na Ukrajině

Místní televizní kanál Vyatskiye Polyany 27. března, několik dní před tragickou událostí, informoval o tom, že celá vesnice žije po návratu žoldnéře ve strachu. Místní si na Rossomachina stěžovali. V reportáži byly záběry z bezpečnostních kamer, na nichž agresivně rozbíjí okna aut sekerou.

O týden později našel muž ze sousední vesnice svou matku mrtvou, na těle měla několik bodných ran. Rossomachin byl zadržen pro podezření z vraždy, podle místních zdrojů se k vraždě přiznal. Úřady obyvatelům slíbily, že vrah bude poslán zpátky na frontu.

Pohřby s poctami

Wagnerovci jsou spojeni s blízkým spolupracovníkem Vladimira Putina Jevgenijem Prigožinem. Ten vězně lákal do svých služeb i pod příslibem získání respektu v ruské společnosti, včetně slavnostního pohřbu v rodných městech. Ruské úřady o propuštěných vězních hovoří jako o hrdinech, i když předtím byli odsouzeni za vraždu, znásilnění a další trestné činy.

V Rusku s poctami pohřbili wagnerovce. Jen matka nepřišla, tu ubil k smrti

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám