Hlavní obsah

V Rusku s poctami pohřbili wagnerovce. Jen matka nepřišla, tu ubil k smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Pokud na Ukrajině zemřete, budete ve svých rodných městech pochováni jako hrdinové, sliboval majitel Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin naverbovaným kriminálníkům. Jeden z nich, 46letý Sergej Molodcov, se pohřbu s poctami skutečně dočkal. Navzdory tomu, že před šesti lety zavraždil vlastní matku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Molodcovovu rakev nesli vojáci a poté drželi čestnou stráž. Na smutečním obřadu v Serovu na Urale promluvili také váleční veteráni, kteří vyzdvihovali žoldnéřovo hrdinství.

Matku ubil k smrti

Rakev byla pokryta ruskou vlajkou, poblíž truchlili příbuzní. Až na matku, kterou Molodcov ubil k smrti a v roce 2017 za to u soudu dostal 11,5 roku.

V káznici se ale nechal naverbovat do řad Wagnerovy skupiny s příslibem svobody, pokud na Ukrajině odslouží půl roku. Podobným stylem Prigožin naverboval přes 20 tisíc trestanců. Od zlodějů přes vrahy až po kanibaly.

Jak Molodcov na Ukrajině zemřel, není známo. Správa Serova ale nešetřila na jeho adresu chválou.

„Sergej byl tvůrčí bytostí, věnoval se řezbě do kosti. Blízcí na něj vzpomínají jako na úžasného a neobyčejného člověka, který miloval život. Byl to čestný člověk. Pravda pro něj byla to hlavní. Vždy byl citlivý vůči cizímu neštěstí, pomáhal slabým a potřebným. O takových lidech se říká, že si na nic nehrají,“ napsalo o něm město.

Zabil svou babičku kladivem, za účast v bojích na Ukrajině dostal milost

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám