Hlavní obsah

V Rusku zlikvidovali dezertéra, který utekl z fronty a hledal úkryt u příbuzných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Příslušníci ruských silových služeb v Lipecké oblasti našli a zlikvidovali 31letého ozbrojeného dezertéra Dmitrije Petrova, který 13. ledna opustil bez dovolení svou jednotku, uvedla ve středu agentura TASS. Podle ruské agentury URA utekl ze zóny speciální vojenské operace, jak se v Rusku označuje válka na Ukrajině.

Ruská policie. Ilustrační foto

Článek

„Dmitrij Petrov, který bez souhlasu opustil vojenskou jednotku, byl objeven a zlikvidován,“ uvedlo vedení Lipecké oblasti.

Kanál Mash na Telegramu napsal, že byl zlikvidován jednotkou speciálního nasazení, když se bránil zadržení. Podle kanálu 112 měl u sebe automat, munici a granáty.

Vedení Lipecké oblasti dodalo, že situace je pod kontrolou: „Není tu žádné nebezpečí pro obyvatele.“ Při zásahu nebyla ani nutná evakuace obyvatel.

Rusko nasadilo na Ukrajině jednotky, které mají střílet dezertéry

Válka na Ukrajině

Úřad ve vesnici Děvickoje v Usmanském okrese Lipecké oblasti agentuře TASS sdělil, že zběh byl dopaden ve vesnici Novougljanka.

Kanál 112 uvedl, že voják nejprve zamířil k matce ve Voroněži, od které si vzal peníze. Kamera ho pak zachytila, jak nastoupil do autobusu jedoucího do Lipecké oblasti, kde měl příbuzné. Záběr zveřejnil kanál 112.

Do domu příbuzných na ulici Míru se pokusil dostat už v úterý, ale spatřila ho hlídka. Podařilo se mu utéci a skrýt se. Ve středu se opět pokusil dojít do domu, ale byl dopaden. Protože se bránil zadržení, byl zlikvidován.

Není to jediný případ dezerce do služby. V Čeljabinské oblasti poslali na pět let do trestanecké kolonie vojáka, který opustil bez dovolení jednotku. Po vyhlášení částečné mobilizace 21. září se k ní nevrátil. O týden později byl dopaden vojenskou policií, uvedla agentura URA.

Zběhlý wagnerovec popsal řádění ve skupině po příchodu naverbovaných vězňů

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám