Hlavní obsah

V Luhansku po ruském ostřelování zemřelo osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boje na východě Ukrajiny pokračují. V neděli po ruském ostřelování v Luhanské oblasti zemřelo osm lidí, další dva byli zraněni. Poškozeno bylo také nejméně sedm domů a policejní stanice. Informoval o tom gubernátor Luhanské oblasti Serhij Hajdaj.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Detail části domu poškozeného střelou. Ilustrační foto

Článek

V posledních dnech během ostřelování zemřelo několik lidí. Po sobotním útoku na Oděsu střelami s plochou dráhou letu zemřelo šest lidí včetně několikaměsíčního dítěte, dalších 18 bylo zraněno. Dvě ženy zemřely před několika dny v Popasné pod troskami domu.

V Dněpropetrovské oblasti hlásí úřady jednoho mrtvého a deset zničených objektů v důsledku tří raketových úderů během noci na neděli.

Rusko rozmístilo u hranic rakety Iskander, hlásí Ukrajina

Válka na Ukrajině

Ruské síly rozmístily v Bělgorodské oblasti odpalovací zařízení raket Iskander 60 kilometrů od hranic s Ukrajinou, přeskupují a posilují raketová vojska a dělostřelectvo, které mají podpořit ruskou ofenzívu. Pokračují také raketové útoky a bombardování vojenské i civilní infrastruktury uvedl ukrajinský generální štáb.

Pokračuje částečné obklíčení Charkova, v Donbasu ruské síly ostřelují z děl, minometů a raketometů pozice ukrajinských jednotek podél celé linie, bojuje se u měst Zarične, Rubižne a Popasna. Pokračuje také bombardování ukrajinských jednotek, obklíčených v ocelárnách Azovstal v Mariupolu.

Oděsa se stala terčem ruských střel s plochou dráhou letu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám