Hlavní obsah

Útoky uvnitř Ruska nepodporujeme, reagoval na dronové akce v Moskvě Bílý dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené státy stále zjišťují, co se při úterních útocích drony v Moskvě vlastně stalo, nepodporují ale ukrajinské útoky v hloubce ruského území. V reakci na nálety bezpilotních strojů na obytné budovy v ruské metropoli to podle agentury Reuters prohlásil mluvčí Bílého domu.

Drony zasáhly dvě obytné budovy v MoskvěVideo: Reuters

 
Článek

„Viděli jsme zprávy a stále shromažďujeme informace o tom, k čemu došlo. Obecně řečeno nepodporujeme útoky uvnitř Ruska,“ cituje Reuters z oficiálního prohlášení.

Administrativa amerického prezidenta Joe Bidena se nyní „soustředí na to, aby Ukrajině poskytla výcvik a výbavu potřebnou pro osvobození vlastního území,“ uvedl dále zástupce tiskové služby Bílého domu.

Při úterním útoku dronů na Moskvu nikdo nezahynul. Ruská média informovala jen o drobném poškození tří obytných domů. Není jasné, kdo útočil a čím. Ruské ministerstvo obrany hovoří o útoku osmi bezpilotních strojů a viní z něj Ukrajince. Ti se však od incidentu distancovali.

Ruský prezident Vladimir Putin na úterní útoky na Moskvu reagoval prohlášením, že se jedná o ukrajinskou provokaci, na kterou bude třeba recipročně reagovat. „Uvidíme, co s tím dělat,“ řekl podle agentury TASS.

„Jak tohle dovolíte?“ Rusové vyšetřují, kde se vzaly drony útočící na Moskvu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám