Hlavní obsah

Ukrajinský štáb: Rusové podnikají útoky na Donbasu, v Chersonu se opevňují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské síly překazily pokusy ruských jednotek ovládnout města Popasna a Rubižne v Luhanské oblasti na východě země, informoval v pátek v situační zprávě ukrajinský generální štáb. Ukrajinští vojáci v tomto regionu a v sousední Doněcké oblasti za posledních 24 hodin odrazili osm ruských útoků. Informace zveřejňované ukrajinským generálním štábem nelze nezávisle ověřit, stejně jako informace poskytované ruským velením.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Ruský tank v Mariupolu

Článek

Kyjev také uvedl, že Rusko za poslední den přišlo na Ukrajině o čtyři tanky, šest ozbrojených vozidel, čtyři bojová zařízení využívaná pěchotou a dělostřelecký systém.

Hledá se armáda. Rusko shání vojáky přes inzeráty

Válka na Ukrajině

V oblasti Chersonu a Mykolajivu ruští vojáci opevňují své pozice, doplňují zásoby paliva a vysílají drony na průzkum okolí, uvádí ukrajinský generální štáb.

Cherson je jediným větším ukrajinským městem, které ruská armáda ovládla od 24. února, kdy invaze na Ukrajinu začala. V Chersonské oblasti si obě znepřátelené armády v noci na pátek vyměnily malý počet zajatců: Ukrajina vydala Rusku čtyři zajatce, Rusko Ukrajině pět.

Z Kyjeva a dalších měst jsou hlášeny exploze

Válka na Ukrajině

Ukrajinská média v noci na pátek informovala o mohutných explozích. které otřásly Kyjevem, Chersonem, Charkovem a západoukrajinským Ivano-Frankivskem. Ve všech ukrajinských oblastech byl vyhlášen protiletecký poplach. Podrobnosti zatím nejsou k dispozici.

V Černém moři se ve čtvrtek potopila vlajková loď ruské Černomořské flotily, křižník Moskva, který se podílel na ruské invazi na Ukrajinu. Ukrajinské úřady tvrdí, že plavidlo zasáhly a poškodily ukrajinské protilodní střely Neptun. Rusko neuvedlo, že by se Moskva dostala do potíží kvůli cizímu útoku.

Ruský křižník Moskva se potopil

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám