Hlavní obsah

Stamiliony od DiCapria Ukrajině? Všechno je prý trochu jinak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpráva o tom, že Leonardo DiCaprio daroval Ukrajině 10 milionů dolarů (228 milionů korun), nebyla pravdivá, nebo alespoň ne zcela. Zdroj z blízkého hercova okolí serveru Insider sdělil, že DiCaprio sice zaslal peníze několika charitativním organizacím, mimo jiné Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR), částka ale nesedí. Přesnou výši neuvedl.

Foto: Evan Agostini, ČTK/AP

Leonardo DiCaprio

Článek

Zprávu o štědrém finančním daru publikovala některá zahraniční média, mimo jiné britský Independent či americký Washington Examiner, převzaly ji i Novinky.

Informace však zcela neodpovídají skutečnosti. DiCaprio měl 10 milionů dolarů zaslat Mezinárodnímu visegrádskému fondu, ten to však podle Insideru popřel. Hollywoodská hvězda finanční prostředky na pomoc Ukrajině zaslala, ale ryze na humanitární a nikoli vojenské účely, jak předchozí zprávy tvrdily.

Leonardo DiCaprio daroval Ukrajině 233 milionů korun

Zahraniční

„Leo soukromě daroval peníze humanitárním organizacím — CARE, IRC, UNHCR a Save the Children. Všechny pro Ukrajinu,“ cituje magazín People zdroj z hercova okolí.

„Stojí při Ukrajině a bude ji nadále podporovat,“ doplnil zdroj. Není známo, kdy DiCaprio finanční dary zaslal ani o jak velké částky šlo. Zdroj podle listu prý uvedl, že „údaj 10 milionů dolarů není přesný“.

Jediným bodem k diskuzi je ruská kapitulace, řekla ukrajinská vicepremiérka

Válka na Ukrajině

Zdroj z hercova okolí rovněž popřel, že by měla hollywoodská hvězda rodinné vazby na Ukrajinu. V předchozích zprávách se totiž uvádělo, že DiCapriova babička pocházela z Oděsy.

Na pomoc Ukrajině přispěly i další hollywoodské hvězdy, například Ryan Reynolds s Blake Livelyovou či Ashton Kutcher s Milou Kunisovou. Ta z Ukrajiny skutečně pochází.

Reklama

Výběr článků

Načítám