Hlavní obsah

Ruský voják, který prosil Ukrajince o ránu z milosti, přežil a poskytl rozhovor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Na konci září mu na frontě u Kupjansku cihly a obrněný transportér rozdrtily a uvěznily nohu. Ruský voják marně žádal Ukrajince, aby ho zabili. Ti ho místo toho vyprostili. Video s událostí obletělo svět. Ruský voják přežil a Ukrajincům poskytl podrobnější popis celé události.

Foto: Profimedia.cz

Ruský voják na Ukrajině

Článek

Úryvek z rozhovoru se objevil na sociálních sítích. Mladík na něm popisuje, jak se celá situace ráno 23. září odehrála.

„Jeli jsme obrněným transportérem MT-LB a narazili na sabotážní průzkumnou skupinu. Začali na nás střílet z lesa. Řidič a radista byli okamžitě mrtví,“ začal ruský voják vyprávět.

Transportér po smrti řidiče sjel nekontrolovatelně z cesty. „Srazili jsme nějaký sloup a já se ocitl na kapotě. Narazili jsme do cihlové garáže a moje noha se zasekla mezi garáží a transportérem. Ti, kteří mohli, utekli. Já zůstal,“ popsal voják situaci, která se odehrála před jeho zajetím.

Dodělej mě, žádá na videu z boje zraněný Rus. Nejsme jako vy, odpoví Ukrajinec a zachraňuje ho

Válka na Ukrajině

Původní video se na sociálních sítích objevilo na začátku října. Voják na něm Ukrajince prosí, aby ho dodělali. „My, kurva, nejsme jako vy, idioti,“ odpověděl mu před vyproštěním ukrajinský bojovník. Z původního záznamu nebylo zřejmé, jak dramatická situace dopadla a zda zraněný ruský voják přežil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám