Hlavní obsah

Ruské soukromé armády utrpěly velké ztráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žoldnéřské jednotky působící na straně Rusů na okupovaných částech Ukrajiny utrpěly vysoké ztráty, uvedl ve středu ukrajinský generální štáb. Podle něj jsou ztráty místy více než čtyřicetiprocentní. Zprávu není možné ověřit.

Foto: David Goldman, ČTK/AP

Ukrajinský voják u Slovjansku

Článek

„Soukromé vojenské jednotky působící na dočasně obsazených územích utrpěly zejména v Oleksandrivce v Charkovské oblasti značné ztráty. Někde mají přes čtyřicet procent zraněných a zabitých. Těla mnoha obětí nejsou identifikovaná,“ uvedl generální štáb ve svodce o úterních bojích.

Ukrajinci útočí u Charkova. Rusové prý urychleně ustupují

Zahraniční

Zpráva o vysokém počtu padlých z řad Wagnerovy skupiny nepřímo potvrzuje, že se u Charkova tvrdě bojovalo.

Charkov byl jedním z terčů ruského ostřelování, ruské granáty a rakety ale dopadaly i v katastrech osmi obcí u Charkova.

Rusko nasazuje kvůli nedostatku mužstva už několik týdnů wagnerovce na exponované úseky fronty jako běžné jednotky. Mimo jiné dobyli vuhlehirskou elektrárnu.

Za postup u Novoluhanského a dobytí elektrárny vděčí Rusko žoldnéřům

Evropa

Rusové sice byli vytlačeni od Charkova už na jaře, ale bojuje se u něj dál, protože tudy vedou ruské zásobovací trasy pro jednotky v Izjumu, které ohrožují Kramatorsk a Slovjansk.

Těžké ostřelování zažil i Slovjansk a okolní obce, zejména Dolyna. Palba byla vedena i na obce ležící ve směru na Kramatorsk. Ruské jednotky ostřelují i město Bachmut (a jeho okolí), které se už tři měsíce pokoušejí marně dobýt.

Pokračují i střety u Avdijivky ležící u Doněcku.

Boje pokračovaly i na jihu země, kde Kyjev zahájil protiofenzivu.

Reklama

Výběr článků

Načítám