Hlavní obsah

Ruska se vysmívala v Rakousku Ukrajinkám. Pak brečela, že jí v hotelu za trest zrušili rezervaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trest někdy přijde rychleji, než bychom čekali. Ví to už moc dobře Ruska, která na dovolené v Salcburku provokovala dvě Ukrajinky a vysmívala se jim. Video, které následně zveřejnila na sociálních sítích, se záhy stalo virálním. V pondělí večer přidala další, kde si se slzami v očích stěžovala na to, že jí v reakci na video zrušili ve vídeňském hotelu rezervaci.

Foto: TikTok @rund_11.22

Julia Sergejevna Prochorovová na svém Tik Toku a Telegramu zveřejňuje své proruské postoje, ale rovněž šíří propagandu a provokuje Ukrajince.

Článek

Rusku Julii Sergejevnu Prochorovovou sledují na sociálních sítích Telegram a Tik Tok tisíce lidí. Žena dle dostupných informací žije s manželem v Německu, netají se však podporou Ruska a ruské agrese na Ukrajině.

Jedno z nedávných videí vyvolalo na sociálních sítích větší rozruch než většina jejích příspěvků.

Prochorovová si během dovolené v Salcburku všimla dvou Ukrajinek. Vysmívala se jim a posílala Ukrajinu někam a volala na ně přitom „Cherson je náš“ nebo „Udělejme referendum v Chersonu“.

Ukrajinky provokace nechaly bez povšimnutí, video nahrané na sociální sítě vzbudilo obrovskou vlnu nevole. Na Twitteru nahrávka zaznamenala stovky tisíc zhlédnutí.

Jak má Rus přečkat dovolenou v zahraničí? Zapři původ a nemluv rusky, radí časopis

Evropa

V pondělí večer pak Prochorovová zveřejnila další video. V něm plačky oznamuje, že jí v reakci na video zrušil nejmenovaný vídeňský hotel rezervaci. „Zničili mi dovolenou. Jste spokojený?“ pláče žena a přidá pár neslušných výrazů.

Prochorovová nezmiňuje, o který hotel šlo, a nelze vyloučit, že jde o další z řady jejích provokací. V jednom z předešlých příspěvků na Telegramu například říká, že v Evropě se Rusům žije dobře a ukrajinští uprchlíci se tady bojí stejně jako Arabové nebo Afričané.

Reklama

Výběr článků

Načítám