Hlavní obsah

Ruská propagandistka tvrdí, že USA chtějí předat Kyjevu jaderné zbraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snaha kremelského vedení vytvořit dojem, že Rusko na Ukrajině vede válku se Západem o svou samotnou existenci, postoupila o další krok dál. Tentokrát komentářem prorežimní novinářky, která vytasila nejsilnější kalibr a tvrdí, že Američané uvažují o předání jaderných zbraní Kyjevu. Jde o součást propagandistického strašení lidí, co všechno Západ chystá a čemu všemu musí Moskva čelit.

Foto: Profimedia.cz

Salvový raketomet HIMARS americké výroby, používaný ukrajinskými silami proti ruským jednotkám, má dostřel 80 kilometrů.

Článek

Viktorija Nikiforovová, které pracuje pro agenturu RIA Novosti, jež patří k těm nejvíce prokremelským, v úterý přišla s naprosto nehoráznými lživými tvrzeními. Ve svém textu uvedla, že po invazi „Rusové byli na Západě vymazáni a ve vlivných světových médiích byli pomlouváni a zneuctíváni“.

„A paralelně s tímto mediálním vytím zaznívaly z výšin amerického politického Olympu docela vážné hrozby ‚bombardovat Moskvu‘, zabít Putina, porazit a rozkouskovat – promiňte, ‚dekolonizovat‘ - Rusko,“ uvedla Nikiforovová, aniž by to jakkoli doložila.

Západ sice hovořil o nutnosti Rusko porazit, ale o bombardování Moskvy nepadlo ani slovo. Naopak, Západ opakovaně odmítal dodávat Ukrajině rakety s delším dostřelem, přitom by jí pomohly zasahovat ruské vojenské konvoje už cestou na frontu. Aby Ukrajinci nemohli zaútočit na ruské vojenské základny, což by bylo zcela legitimní, nedostali ani bojová letadla.

Jako bývalý voják se nemohu řídit jen vírou. Pavel vysvětluje slova, která naštvala Kulebu

Domácí

O nutnosti zvítězit nad Ruskem způsobem, který by nevedl ke zhroucení největší země světa, hovořil nedávno na bezpečnostní konferenci v Mnichově také zvolený prezident ČR Petr Pavel.

Atomovky na západní města posílá Solovjov

Přesto Nikiforová dál píše: „V poslední době se Američané vrhli na téma, jestli by se neměly Ukrajině předat jaderné zbraně.“

To ale nikdy na Západě nepadlo, naopak ruští propagandisté v čele s Vladimirem Solovjovem opakovaně hovořili o tom, že by bylo nejlepší shodit jaderné bomby na evropské a americké metropole, nejlépe za pomoci rakety Sarmat.

Solovjov vyzval k útoku na Německo. Atomovku na Bundestag, hřmí další propagandista

Válka na Ukrajině

Západ nikdy o předání jaderných zbraní Ukrajině neuvažoval, ctí smlouvu o nešíření jaderných zbraní. Pravdou ale je, že na Ukrajině se objevily hlasy, že se Kyjev neměl v 90. letech vzdávat jaderných zbraní výměnou za Ruskem slíbenou garanci územní celistvosti. V takovém případě by se totiž Kreml neodvážil Ukrajinu napadnout.

Propagandistka pak varuje, že Amerika ráda iniciuje barevné revoluce, a to nejen ve zhroucených státech, za které vedle Haiti označuje i Ukrajinu. Podle ní se Američané na základě svých zkušeností pokoušejí takovou revoluci rozpoutat i v Rusku, když jeho ekonomiku budou dusit sankce, vyzbrojí Ukrajinu a budou hrozit Moskvě válkou s NATO. Ani to však není pravda, protože Západ se obává chaosu po rozpadu Ruska, které je jadernou supervelmocí.

Pravdu má v jediném, když píše, že se Západ řídí poučkou: „My nebojujeme s lidem, ale s režimem, zbavte se režimu, zvolte si našeho člověka a vše bude zase jako za babičky.“ Mylně to však přisuzuje Hitlerovi.

Rusko uměle nafukuje důležitost války a vsugerovalo si boj o holou existenci

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám