Hlavní obsah

Solovjov vyzval k útoku na Německo. Atomovku na Bundestag, hřmí další propagandista

Ruský propagandista Vladimir Solovjov se ve svém pořadu na televizi Rossija 1 opět rozpálil do ruda. Tentokrát ho rozčílila zpráva, že Německo poskytne své tanky Leopard ukrajinským bojovníkům, kteří se už téměř rok brání ruské agresi. Podle Solovjova tento krok ospravedlňuje ruský útok na Německo. Tamní politické lídry označil za nacisty.

Foto: ČTK

Dodávky německých tanků Ukrajině propagandistu Solovjova nepotěšily

Článek

Asi minutový úryvek z hojně sledovaného pořadu Večer s Vladimirem Solovjovem zveřejnil na Twitteru redaktor BBC Francis Scarr. Následně jej přebrala některá média.

„Myslím, že nastal čas vyslat jasný a rozhodný signál, že Německo považujeme za součást konfliktu a že výskyt německých tanků (na Ukrajině) nás určitě povede k tomu, abychom považovali německé území, vojenské základny a další místa za legitimní cíle,“ řekl Solovjov k debatě o dodávkách německých tanků na Ukrajinu.

Následně se opřel do nového německého ministra obrany Borise Pistoriuse, kancléře Olafa Scholze a šéfky diplomacie Annaleny Baerbockové.

„NATO chce bojovat tímto lstivým způsobem a předstírat, že nebojuje. Tak to určitě! A Pistorius se zapíše do dějin jako kretén, který přivedl Německo do zóny přímého ničení. A Scholz a Baerbocková! A německý lid se dozví, jaké nové nacistické vůdce vychoval a přivedl k moci,“ pokračoval ve výhrůžkách kremelský propagandista s dovětkem, že se jedná o jeho subjektivní názor.

Zásadní obrat: Německo souhlasí s vývozem leopardů, a dokonce pošle Ukrajině i své vlastní

Válka na Ukrajině

„My že jsme agresor? Osm let jste vy, bastardi, vychovávali ukrajinský nacistický režim. Osm let jste zabíjeli obyvatele Donbasu. Osm let jste lhali ústy své ‚mutti‘ Merkelové! Neviděli jste tragédii Donbasu, děti zabíjené v Donbasu. Ale za koho se teď vydáváte? Evropští farizeové, nacističtí bastardi,“ pozurážel Němce.

Solovjov navíc nevychladl ani přes noc a rozhodl se do Německa pustit se vším, co má. Popisek jeho středeční ranní show v rádiu posluchačům leccos připomínal: „Denacifikace Německa“.

Atomovku na Bundestag, žádá Satanovskij

Zdá se, že obavy z dodávaných tanků nepříteli v Rusku nejsou ojedinělé. Prezident moskevského Institutu Blízkého východu rovnou prohlásil, že budova německého parlamentu by měla být „vybombardována“.

Jevgenij Satanovskij řekl kanálu Waldman-LINE na YouTube: „Německé tanky s kříži na pancíři budou opět pochodovat přes Ukrajinu a útočit na ruské vojáky. Mám na to přirozenou reakci - Sovětský svaz v roce 1941 bombardoval Berlín. A pro mě je to signál, že Říšský sněm, respektive Bundestag, který nyní nahrazuje Říšský sněm, by prostě už neměl stát. Místo něj tam bude plochá, mírně radioaktivní, roztavená země.“

Život se přeceňuje. Solovjov to Rusům v televizi řekl naplno

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám