Hlavní obsah

Putinovy dojmy: Západ nás chce zlikvidovat, nemůžeme ignorovat jejich jaderný potenciál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin řekl v neděli státní televizi Rossija 1, že nemá jinou možnost než vzít v potaz jaderný potenciál NATO. Západ se podle něj snaží Rusko zlikvidovat.

Foto: Sputnik, Reuters

Vladimir Putin na snímku z 23. února 2023

Článek

Putin v rozhovoru znovu očerňoval Západ v čele se Spojenými státy. Nelíbí se mu ani dodávky zbraní na Ukrajinu. To lze podle Putina považovat za účast na konfliktu, protože Aliance za tyto zbraně nedostává peníze. Západ se tak podle něj stává spoluviníkem údajných zločinů Kyjeva.

„V současné době, kdy země NATO prohlašují, že jejich hlavním cílem je porážka Ruska a to, aby náš lid trpěl, nemůžeme v takových podmínkách ignorovat jejich jaderný potenciál,“ řekl.

Putin také obvinil Západ, že jeho jediným cílem je zlikvidovat bývalý Sovětský svaz a Ruskou federaci. Západ chce Rusko podle něj rozdělit na malé části, aby ho mohl dostat ho pod svou kontrolu, napsala agentura Reuters.

Evropská unie v sobotu oficiálně schválila další, už desátý balík sankcí proti Rusku kvůli jeho vpádu na Ukrajinu.

Lukašenko prozradil tajemství: Na výročí invaze dlouze hovořil s Putinem

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám