Hlavní obsah

Putin je pro mě nikdo, řekl Zelenskyj. Medvěděv reaguje nadávkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtečním rozhovoru pro britskou televizi Sky popsal svůj ruský protějšek Vladimira Putina jako „nikoho“; člověka, který žije v informační bublině a nemá tušení, co se děje na bojišti. Jeho slova vyvolala v Kremlu ostrou reakci. Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvěděv o Zelenském prohlásil, že je jen cirkusovým pejskem.

Foto: Pool, Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

Zelenskyj v rozhovoru zopakoval svá dřívější vyjádření o tom, že nerozumí tomu, kdo dělá v Rusku rozhodnutí. Kreml podle něj nemá o žádná jednání zájem, protože mu nejde o mír. Z tohoto důvodu nechce s Ruskem jednat ani sám ukrajinský prezident.

„Proč? Ještě před zahájením plnohodnotné invaze jsme s ním jednali. Viděl jsem člověka, který řekne jednu věc, ale dělá jinou. Takže proč se s ním setkávat? Abychom si potřásli rukou? O to nemám zájem. Kdo on vlastně je? Pro mě je po zahájení invaze nikdo, nikdo,“ zdůraznil Zelenskyj.

Zelenskyj: Kde je Putin, žije ještě?

Válka na Ukrajině

Medvěděv, který má nyní funkci místopředsedy ruské bezpečnostní rady, Zelenského slova ostře zkritizoval na sociální síti Telegram.

„Tohle stvoření už není ani klaunem, ale jenom cirkusovým pejskem. Pudlem u nohou svého cvičitele, který skáče, jak páníček píská,“ napsal. Ukrajinský server Unian k tomu uštěpačně poznamenal, že těmito slovy Medvěděv přesně popsal svou vlastní pozici mezi ruskými elitami.

Bývalého ruského prezidenta také pohoršilo, že Západ se Zelenského rétorikou převážně souhlasí. „Delirium je silně podporováno západními doktory, kteří pacienta pravidelně navštěvují v jeho rezidenci. Podávají pacientovi peněžní, zbraňové a slovní injekce, které stimulují jeho bludný stav,“ dodal Medvěděv.

Na Zelenského reagoval také mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. V prohlášení uvedl, že ukrajinský prezident už dávno není soupeřem pro hlavu Ruské federace.

Rusko útočí na Ukrajinu už 11 měsíců. Ve čtvrtek Ukrajinci ohlásili další velký vzdušný útok Rusů. Zemřelo při něm nejméně 11 lidí. Západní země přislíbily Kyjevu dodávku tanků; výcvik ukrajinských vojáků na tyto stroje by měl začít během několika dnů.

Solovjov vyzval k útoku na Německo. Atomovku na Bundestag, hřmí další propagandista

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám