Hlavní obsah

Prigožin: Nevzdáme se. A Putin se mýlí, nejsem zrádce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šéf Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin se ohradil proti vyjádření ruského prezidenta Vladimira Putina, jenž označil vzpouru wagnerovců za trestný čin a ránu do zad ruskému lidu. Podle Prigožina se Putin „hluboce mýlí“, když ho označuje za zrádce.

Šéf wagnerovců Jevgenij Prigožin pohrozil pochodem na MoskvuVideo: Reuters

 
Článek

„Ohledně zrady vlasti se prezident hluboce mýlí. Jsme patrioti naší vlasti,“ zní v audionahrávce připsané Prigožinovi, v níž narážel na zkorumpované vedení země. „Bojovali jsme, bojujeme,“ dodal.

Odmítl i výzvy prezidenta, aby se ti, kdož byli obalamuceni podvodnými sliby a nalákáni do zločinné akce, přihlásili – že se jim nic nestane.

Foto: Reuters

Šéf wagnerovců Prigožin pohrozil pochodem na Moskvu

„Nikdo nepůjde, jak žádá prezident, FSB nebo kdokoli jiný, přiznat naši vinu. Protože my nechceme, aby naše země žila dál v korupci, lžích a klamech. Jsme proti těm, kteří se shromáždili okolo těchto sraček,“ dodal Prigožin.

Je však možné, že se proti němu někteří žoldnéři postavili. Na Ukrajině narozený a v USA žijící bývalý automobilový závodník Igor Suško na Twitter napsal neověřenou zprávu, že se jeden ze žoldnéřů pokusil Prigožina zabít, ale nepovedlo se mu to a byl popraven.

Vzpoura wagnerovců v Rusku končí

Válka na Ukrajině

Je to rána do zad, řekl Putin ke vzpouře wagnerovců. Vyzval k tvrdé reakci

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám