Hlavní obsah

Nestyďme se použít jadernou zbraň, NATO neodpoví, prohlásil ruský poslanec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Poslanec ruské Státní dumy Andrej Guruljov v přímém přenosu Prvního kanálu nabádal k využití jaderných zbraní vůči Britským ostrovům, které by je do tří minut proměnily v „marťanskou poušť“. Odvety ze strany NATO by se Rusko podle něj bát nemuselo, protože Severoatlantická aliance by nepřišla na pomoc neexistujícímu státu.

Foto: Profimedia.cz

Poslanec Státní dumy Andrej Guruljov

Článek

Guruljovova slova jsou reakcí na víkendový rozhovor amerického prezidenta Joea Bidena pro stanici CBS News. Šéf Bílého domu v něm varoval Putina, aby se nechystal na Ukrajině použít taktické jaderné či chemické zbraně.

„Můžeme je použít, ale rozhodně ne na Ukrajině, kde budeme muset žít. Biden říká, že bude reagovat, ale když proměníme Britské ostrovy za tři minuty v marťanskou poušť, mohou reagovat podle článku 5 Severoatlantické smlouvy. Jenže za koho budou reagovat? Za neexistující zemi proměněnou v marťanskou poušť?“ řekl Guruljov.

Rusko prohrává hlavně kvůli slabému výcviku a velení založenému na strachu

Válka na Ukrajině

Jaderný útok v případě zapojení NATO

Případný útok taktickými jadernými zbraněmi by podle poslance Státní dumy měl být na pořadu dne, pokud vojska NATO dorazí na Ukrajinu.

„Měli bychom to zvážit a neměli bychom se stydět této možnosti využít. A NATO to musí vědět. Měli by zase stáhnout ocasy a pokračovat ve žvatlání,“ dodal.

Jeho slova jsou dokladem toho, že kremelská propaganda není úplně dohodnutá na tom, jak je to vlastně se zapojením sil NATO na Ukrajině. V srpnu moderátor a hlásná trouba Kremlu Vladimir Solovjov ve vysílání tvrdil, že Rusko už je v přímé konfrontaci s NATO.

„Je to válka s NATO, válka za přežití naší země,“ říkal tehdy.

A v současnosti zaznívají v ruských médiích hlasy o tom, že ukrajinská protiofenziva je ve skutečnosti dílem vojsk NATO, která již bojují na místě, objevila se i svědectví o tom, že jde o černošské vojáky.

Guruljov také zopakoval přesvědčení, že Rusko na Ukrajině zvítězí. Ukrajincům podle něj na frontě docházejí lidské síly. Bránící se země přitom za poslední týdny získala zpět značnou část území, a to především v Charkovské oblasti.

Tělo s oprátkou i odříznutým šourkem. Izjum vydává děsivá svědectví. Jen ať se nás bojí, zní v ruské TV

Zahraniční

„Neraduji se z toho, že Ukrajince drtíme. Každý z nás tam zřejmě někoho zná nebo tam má přátele či rodinu,“ pronesl, ale vzápětí razantně dodal: „Dnes ale nemáme jinou možnost než je zničit.“

Poslanec rovněž zdůraznil, že by se mělo více hovořit o „šťastných a najedených Němcích, jejichž zadky už teď začínají mrznout před blížící se zimou“. Také na Berlín by podle svých slov rád poslal jadernou zbraň.

Reklama

Výběr článků

Načítám