Hlavní obsah

Němci jednají o dodávce zbraní na Ukrajinu za 7,3 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá vláda projednává možnou další dodávku zbraní na Ukrajinu v hodnotě 300 milionů eur (přes 7,3 miliardy korun). Dodávku dronů, protitankových střel, minometů a dalšího armádního vybavení musí ještě projednat a schválit bezpečnostní výbor německého parlamentu. S odkazem na své zdroje to ve středu napsal list Süddeutsche Zeitung.

Foto: Profimedia.cz

Německý minomet

Článek

Podle informací německého listu Spolková republika jedná o dodávkách zbraní, které nemá k dispozici, zbrojaři by je ale mohli dodat buď okamžitě, nebo v krátké době. Podle listu není jasné, zda by mělo jít o dar a za zbraně by zaplatila německá vláda, nebo by je platili Ukrajinci.

Německo procitlo, Ukrajincům posílá protitankové střely i rakety

Válka na Ukrajině

Jednat by se mělo o 2650 protitankových střel a minometů, 18 dronů, obrněné vozy a autobusy nebo neprůstřelné vesty a přístroje pro noční vidění. Němci už Ukrajincům dodali protitankové a protiletadlové střely.

S dodávkami zbraní ale dlouho váhali a původně poslali jen 5 tisíc helem. O rozšíření pomoci o dodávky zbraňových systémů rozhodl Berlín až 26. února, tedy dva dny po zahájení ruské invaze na Ukrajinu.

Co pošlete příště? Polštáře? Kličko se zlobí na Berlín

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám