Hlavní obsah

Nechvalně známý ruský kanibal jde z vězení rovnou na frontu k wagnerovcům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jegora Komarova zatkla policie loni na podzim, když mu z auta vypadlo tělo bez hlavy. Přiznal, že rád zabíjí lidi a pak je jí. Jedné z obětí vyřízl jazyk a osmažil si ho na másle. Jak informuje britský list The Sun, nyní se přidal k žoldnéřské skupině wagnerovců, která v ruských věznicích nabírala nové bojovníky. Kdo vydrží aspoň šest měsíců, dostane prý od prezidenta Vladimira Putina svobodu.

Foto: @Callsign_Santa/Twitter

Ruský kanibal Jegor Komarov.

Článek

O návštěvě Jevgenije Prigožina – domnělého lídra wagnerovců – ve věznici v ruském Mordovinsku informovala světová média včetně Guardianu nebo Wall Street Journalu minulý týden. Na videu, které obletělo sociální sítě, je takzvaného Putinova šéfkuchaře slyšet, jak nabízí trestancům cestu zpět na svobodu:

Pět minut na rozmyšlenou. „Putinův šéfkuchař“ na videu verbuje vojáky v ruském vězení

Zahraniční

„Pokud odsloužíte na Ukrajině šest měsíců, v žádném případě neskončíte zpátky ve vězení,“ motivuje vězně. Těm, kteří na Ukrajině padnou, slibuje, že budou ve svých rodných městech pochováni jako hrdinové.

Kdo se ale pokusí z fronty utéct, bude na místě zastřelen.

Prigožin vazby na wagnerovce veřejně odmítá, na videu však zřetelně říká: „Jsem zástupce soukromé válečné společnosti, možná jste její jméno slyšeli: Wagnerova skupina.“ Na rozmyšlenou dal vězňům pět minut.

Prigožin vlastní síť restaurací a cateringovou firmu Concord Catering, jejímž prostřednictvím dlouhodobě pomáhá ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi i ruským ozbrojeným silám. Vysloužil si díky tomu přezdívku „Putinův šéfkuchař“.

Sérioví vrazi, kanibal…

Věznice v Mordovinsku nebyla jediná, kterou Prigožin za poslední dny navštívil. Podle Olgy Romanovové z organizace Rusko za mřížemi, která situaci ve vězeních monitoruje, takto zrekrutoval „ty nejhorší kriminálníky“. Na Ukrajinu už byli vysláni „sérioví vrazi, lupiči a nejméně jeden kanibal“, řekla serveru Daily Beast.

Britský deník The Sun nyní přišel s informací, že by oním kanibalem měl být právě Jegor Komarov. Toho minulý rok v listopadu zadržela policie po dopravní nehodě na dálnici u města Sortavala. Z kufru auta vypadla mrtvola bez hlavy. Zadržený Komarov u výslechu řekl: „Kousl jsem si, abych trochu ochutnal.“

Přiznal se navíc ještě k další vraždě, v minulosti „bezdůvodně“ zabil 38letého muže, aby zjistil, jak chutná. Poté, co byl podle svých slov zklamán, že mu nezachutnal, mu vyřízl jazyk a usmažil si ho na másle.

Tělo bez hlavy ruskému kanibalovi vypadlo z auta, jazyk dalšího muže si usmažil

Evropa

Wagnerova skupina se poprvé objevila na Ukrajině v roce 2014, kde sehrála klíčovou roli při anexi Krymu. O původu skupiny se toho mnoho neví, teorií o tom, na koho odkazuje její jméno, je několik.

„Předpokládá se, že ji založil neonacista a bývalý člen ruských speciálních jednotek Dmitrij Valerjevič Utkin, který skupinu pojmenoval podle Hitlerova oblíbeného skladatele Richarda Wagnera,“ píše deník The Sun.

Britský list The Economist zase připomíná fotografie, na kterých má Utkin viditelně rozpoznatelná nacistická tetování SS a říšskou orlici.

Ruský prezident využívá Wagnerovu skupinu v různých koutech světa, zejména tam, kde se chce vyhnout osočení, že nasadil oficiální ruskou armádu. Nyní působí žoldáci zejména na Ukrajině, o které Putin nesmyslně tvrdí, že je potřeba ji „denacifikovat“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám