Hlavní obsah

Nad Hadím ostrovem sestřelili vrtulník. Ukrajinci a Rusové se hádají, čí byl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinci v neděli zveřejnili záběry zachycující zničení helikoptéry v oblasti Hadího ostrova v Černém moři. Video převzala a rozeslala agentura Reuters. Není však jasné, o čí vrtulník se jednalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sestřelený vrtulník na Hadím ostrověVideo: Reuters

 
Článek

Na zmíněných záběrech je vidět vrtulník vznášející se nad Hadím ostrovem jižně od Oděsy. Pod strojem se pohybují postavy. Následně se na videu objeví záblesk nebo výbuch, který zřejmě způsobil zásah raketou či střelou.

Video zveřejnily 8. května ukrajinské pozemní síly na svém kanálu na videoserveru Youtube, aniž by upřesnily, kdy byly pořízeny a zda byla zničená helikoptéra ukrajinská nebo ruská.

Šéf CIA: Putin stále věří, že vystupňováním tlaku dosáhne svého

Amerika

Vedení ukrajinského letectva nicméně na svém facebookovém profilu video zveřejnilo s popiskem „minus jeden ruský vrtulník“. O sestřelu však referovali i Rusové, a to v opačném gardu. Ruské ministerstvo obrany v neděli uvedlo, že nad Hadím ostrovem sestřelilo nepřátelský vrtulník Mi-24.

Agentura Reuters na základě srovnání se satelitními snímky potvrdila pouze to, že video skutečně pochází z oblasti Hadího ostrova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám