Hlavní obsah

Na sbírkách pro Ukrajinu se sešlo v Česku přes 1,5 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sbírkových kontech neziskových organizací v Česku na pomoc Ukrajině po napadení Ruskem se zatím sešlo přes 1,5 miliardy korun, což je nejvyšší částka v historii a další miliony korun přibývají každým dnem.

Foto: Oleksandr Ratushniak, ČTK/AP

Ukrajinští vojáci pomáhají s evakuací obyvatel z Irpině

Článek

Loni po ničivém tornádu na Moravě se na sbírkových kontech sešlo zhruba 1,3 miliardy korun, což bylo dosud nejvýše v historii.

Peníze na pomoc Ukrajině mohou lidé posílat buď rovnou na sbírkové účty nevládních organizací, nebo využít portál na webu Darujme.cz.

Tam najdou odkazy na sbírky víc než 40 organizací. Zatím nejvíc shromáždila ve sbírce SOS Ukrajina organizace Člověk v tísni, k pondělí už přes 1,2 miliardy korun.

Další bezmála půl miliardy korun lidé poslali na sbírku organizovanou ukrajinskou ambasádou v Praze, kde je možné přispět na podporu ukrajinské armádě.

Stovkami milionů korun přispívají i firmy a podnikatelé. Další položkou je materiální pomoc uprchlíkům i lidem, kteří zůstávají na Ukrajině.

Administrativní problémy zastavily dva vlaky s humanitární pomocí

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám