Hlavní obsah

Na polsko-běloruské hranici se vytvořila obří kolona kamionů. Souvisí to se sankcemi

U polsko-běloruské hranice se o víkendu vytvořila obrovská fronta kamionů, které se snažily opustit území Evropské unie (EU). K sobotní půlnoci totiž začal platit zákaz vjezdu nebo pobytu ruských a běloruských nákladních aut na území EU. Upozornila na to BBC a další média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na polsko-běloruské hranici se vytvořila obrovská fronta kamionůVideo: Reuters

 
Článek

S blížícím se vypršením termínu se kolona před hraničním přechodem Koroszczyn táhla asi 80 kilometrů daleko, některé kamiony v ní strávily až 33 hodin. Před přechodem Bobrowniki to bylo dokonce 56 hodin, uvedl list The Financial Times.

Finsko zakázalo ruským a běloruským kamionům vstup do země

Ekonomika

„Ještě zbývá ujet mnoho kilometrů... takže je to nereálné," komentoval běloruský řidič pro BBC své šance na včasné překročení hranice.

Několik hodin po uplynutí lhůty už byla čekací doba „jen” 12 hodin. Na obou hraničních přechodech v tu dobu bylo 230 až 400 vozidel.

Foto: Reuters

Na polsko-běloruské hranici se vytvořila obrovská fronta kamionů

Evropské přístavy se uzavírají ruským lodím

Válka na Ukrajině

Co se stane s tisíci dalších kamionů, které se podle odhadů v současnosti nacházejí na území EU, není zcela jasné. Ve hře podle BBC je, že je zabaví vnitrostátní orgány.

EU zakázala nákladním autům z Ruska a Běloruska vjezd nebo pobyt v EU v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu. Výjimku mají kamiony, které převážejí léky, poštu nebo ropné produkty.

To bude nějaká kachna, myslel si recepční hotelu pod sankcemi. Pak mu úsměv ztuhl

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám