Hlavní obsah

To bude nějaká kachna, myslel si recepční hotelu pod sankcemi. Pak mu úsměv ztuhl

Mariánské Lázně

Ministerstvo financí zakázalo ruskému majiteli čtyřhvězdičkového hotelu Westend v Mariánských Lázních nakládat s majetkem firmy. Hotel stojí na severozápadním okraji města, jeho zaměstnanci neměli o kroku úřadů ani ponětí. Recepční si myslel, že je to nějaká kachna.

Hotel Westend v Mariánských LázníchVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

„Máme asi polovinu hotelu plnou, takže jsou pořád místa, abyste se mohl ubytovat,“ uvedl zhruba třicetiletý recepční česky s přízvukem ruštiny.

„Bohužel restaurace i kavárna jsou pouze pro ubytované,“ reagoval na dotaz zpravodaje, zda si může dát v restauraci přes chodbu něco k pití a popřípadě oběd.

Rus ze sankčního seznamu má zákaz nakládat s hotelem v Mariánských Lázních

Domácí

O tom, že by majiteli hotelu a jeho zaměstnavateli bylo odejmuto právo nakládat se svým majetkem, tedy včetně Westendu, neměl vůbec ponětí. Když mu zpravodaj ukázal článek na Novinkách.cz, reagoval emotivně: „To bude nějaká kachna,“ usmíval se, ale hned přestal, když se dozvěděl, že zpráva vychází z informací ministerstva financí.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hotel Westend v Mariánských Lázních

Recepční je v Česku již sedm let. „Už jsme měli dva roky zavřeno kvůli covidu,“ reagoval slovy na dotaz, co bude dělat, když majitel hotel zavře. S dalšími otázkami odkázal Právo na ředitelku hotelu, kterou vytočil na hotelovém telefonu.

„Vy novináři mě dnes dost zdržujete,“ uvedla ředitelka na dotaz, zda ji zpravodaj neruší. „O obstaveném majetku víme, pan majitel udělal vše, aby bylo vše podle zákona, a já vám nemám co víc říct,“ uvedla pouze.

V okolí hotelu Westend je několik dalších činžovních domů, které očividně dříve sloužily jako pobytová lázeňská místa. Všechna jsou ale nyní nevyužívána a prázdná, a to včetně sousedního hotelu Helga, o čemž svědčí i hroutící se nápis na průčelí objektu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hotel Westend v Mariánských Lázních

Reklama

Výběr článků

Načítám