Hlavní obsah

Moskva blokuje některé příjezdové trasy, zvažuje prý také noční zákaz vycházení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské úřady v rámci vyhlášené protiteroristické operace blokují klíčové úseky dopravních tepen v Moskevské oblasti, konkrétně dálniční mosty přes řeku Oka. Policejní jednotky v metropoli Moskvě od pátečního večera kontrolují sklepní prostory domů a přilehlé prostory. Ve hře je i zavedení večerního zákazu vycházení, napsal ruský web Meduza s odvoláním na zdroj blízký ruským úřadům.

V Moskvě byla zřízena kontrolní stanovištěVideo: AP

 
Článek

„Režim protiteroristické operace umožňuje zavést zákaz vycházení. Zatím takové rozhodnutí nepadlo, ale vše se může změnit,“ citoval jej list.

Jiný zdroj tohoto zpravodajského webu situaci v metropoli zhodnotil jako „standardní“ a připomněl, že město monitoruje asi 100 tisíc videokamer.

V Moskevské oblasti úřady začaly blokovat příjezdové trasy do metropole, konkrétně uzavřely most přes řeku Oka na silnici ze Simferopolu na úseku u města Serpuchov.

Vyzvaly sice občany, aby zbytečně nevyjížděli, přesto se na víceproudé silnici vytvořily dlouhé kolony vozů, které nemají kam sjet.

Ministerstvo dopravy Moskevské oblasti také požádalo občany, aby se vyhnuli dálnicím M-4 Don a M-2 Krym.

Podle telegramového účtu ministerstva je rovněž omezen průjezd po dálničních mostech přes Oku na 118. kilometru dálnice Don, na 115. kilometru dálnice Ural a na 103. kilometru dálnice Krym.

Prigožin: Nevzdáme se. A Putin se mýlí, nejsem zrádce

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám