Hlavní obsah

Morawiecki navrhuje uvalit na Rusko „obchodní blokádu“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polský premiér Mateusz Morawiecki navrhuje, aby Evropská unie rozšířila svůj balík protiruských sankcí a zavedla pro Rusko „úplnou obchodní blokádu“. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Pool, Reuters

Polský premiér Mateusz Morawiecki

Článek

„Polsko navrhuje co nejdříve přidat k tomuto balíčku sankcí obchodní blokádu, (včetně) obou svých námořních přístavů..., ale také zákaz obchodu s pevninou. Úplné přerušení ruského obchodu by Rusko dále přimělo zvážit, zda by nebylo lepší zastavit tuto krutou válku,“ řekl v sobotu Morawiecki.

Výzva Polska, aby Moskva čelila dalším tvrdým ekonomickým sankcím za svou invazi na Ukrajinu, přichází necelý týden po tom, co se unijní státy dohodly na čtvrtém balíku sankcí proti Rusku.

Nový balík obsahuje například zákaz vývozu luxusního zboží do Ruska, dovoz výrobků ze železa a oceli nebo investování do ruského energetického sektoru.

EU představila další sankce proti Rusku

Válka na Ukrajině

Další podrobnosti polského návrhu ohledně zákazu obchodování s Ruskem jak na zemi, tak i na moři zatím nejsou známy. USA i EU už dříve oznámily, že Rusku zruší status „národa s nejvyššími výhodami“ v rámci Světové obchodní organizace (WTO).

Reklama

Výběr článků

Načítám