Hlavní obsah

„Mistr v rabování“ poslal domů do Ruska čtyři metráky kořisti

Velitel ruské čety, označovaný podle kanadského deníku The National Post za „mistra v rabování“, odesílal z Běloruska domů 440 kilogramů ukořistěných věcí.

Foto: Profimedia.cz

Vyrabovaný obchod v Boroďance. Ilustrační foto

Článek

Podle ruské opoziční internetové stránky Dossier Centre spjaté s někdejším oligarchou Michailem Chodorkovským poslal sedmadvacetiletý Jevgenij Kovalenko do rodného Rubcovska v Altajském kraji na Sibiři mj. reproduktory, stoly a stany.

Záběry z průmyslových kamer podle portálu East2West zachycují, jak Kovalenko a další ruští vojáci posílají domů balíky v doručovacím centru v Bělorusku.

„Během záznamu projdou centrem více než dva tucty vojáků. Na jejich uniformách jsou hodnostní prýmky ruské armády. Ruští vojáci se právě vrátili (z Ukrajiny) do Běloruska. Je nepravděpodobné, že by měli čas legálně nakoupit ty tuny zboží,“ tvrdí Dossier Center, podle nějž „rekord v počtu a váze balíků drží Kovalenko, který se pokusil poslat domů 17 balíků o celkové váze 440 kg“.

Ukrajinci zveřejnili tváře a jména Rusů podezřelých ze zvěrstev v Buči

Evropa

Ten je podle East2West velitelem průzkumné skupiny a vystudoval Novosibirský vojenský institut. Kořist údajně zaslal manželce Margaritě (24), absolventce Altajské státní univerzity a bývalé prodavačce oděvů.

Reklama

Výběr článků

Načítám